Ekrem İmamoğlu saat verdi: Herkesi Saraçhane'ye davet ediyorum

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan dava hakkında "Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “YSK üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı dava başladı.

Cumhuriyet Savcısı, İmamoğlu hakkında “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep etti.

Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane'dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER'DEN PAYLAŞIM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  Ekrem İmamoğlu'nun çağrısı sonucu açıklama yaptıç

Akşener,"Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz." ifadelerini kullandı.  

NE OLMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019 seçimlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise buna karşılık “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” yanıtını verdi.

İmamoğlu’nun ifadeleri üzerine Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığın tarafından 15 Aralık 2019 tarihli müzekkere ile yapılan suç duyurusunda hareketle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca karşı dava açıldı.

Davada İmamoğlu’nun “YSK üyelerine alenen hakaret ettiği, kurul üyelerinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğu” iddia edilerek 4 yıl 1 aya kadar hapis ve Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi uyarınca, “siyasi yasak” talep edildi.

Bugün 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmadan karar çıkması bekleniyor.

Ekrem İmamoğlu