Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada flaş gelişme

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün görülüyor. Dava öncesi İmamoğlu yargılandığı dava hakkında konuştu. İmamoğlu, "Acaba üst yargı mensuplarından birisi, hâkime "Bak en az 2 yıl ve daha fazlası ceza ver, seni istediğin yerde ağır ceza reisi yapalım" demiş midir?" diye sordu. Gerginliğin ardından savcının esas hakkındaki mütalaası okundu ve İmamoğlu için ceza talebinde bulundu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'siyasi yasak' içeren 53. maddesinin de uygulanmasını da istedi.

21 Eylül'de görüşen duruşmada Kartal'da bulunan adliyenin çevresinde olağanüstü 'güvenlik' önlemleri alınmış; her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştı. İmamoğlu'na destek için gelen binlerce vatandaş, izin çıkmaması üzerine Neyzen Tevfik Meydanı'nda toplanmıştı.

Karar çıkması beklenirken mahkeme heyeti, toplanır toplanmaz tanıkların dinlenmesi için davayı 11 Kasım'a ertelemişti.

Kartal Kaymakamlığı, duruşma nedeniyle ilçe genelinde toplanma yasağı ilan etti. Bu yasak, daha önce yalnızca 'adliye çevresi' için getirilmişti.

Davaya ilginin yoğun olması nedeniyle duruşma salonu önünde izdiham yaşandı. Avukatların dahi içeri girmekte zorlandığı görüldü.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

14 Aralık'a ertelenen dava sonrası İmamoğlu Twitter hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu, "Bu bir adalet davasıdır ve biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte destek mesajı paylaşan siyasi partilerimizin liderlerine ve yöneticilerine, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sanatçılara, gazetecilere, aydınlara ve tüm yurttaşlarımıza teşekkürler." dedi.

İŞTE İMAMOĞLU'NUN PAYLAŞIMI

ekrem imamoğlu dava mahkeme yeniden yargılama