Ekrem İmamoğlu'nun Konya mitingi öncesi Kızılay yöneticilerinden skandal paylaşımlar

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konya'da gerçekleştireceği miting öncesi Kızılay'ın yöneticilerinden skandal paylaşımlar geldi. Kızılay Selçuklu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dağlı, Konya mitingi için "Şeytan taşlamak isteyen yarın Anıt Meydanı'na gidebilir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ve vatandaşlar, Erzurum'da miting alanında taşlı saldırıya uğradı.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 17 kişi yaralandı. Saldırıya ilişkin henüz bir gözaltı gerçekleşmedi.

KIZILAY YÖNETİCİLERİNDEN SKANDAL PAYLAŞIMLAR

Saldırı gündemdeki yerini korurken, Ekrem İmamoğlu'nun bugün gerçekleştireceği Konya mitingi öncesinde skandal paylaşımlar yapıldı. Konya'da Kızılay'ın iki yöneticisi mitingi işaret ederek iki paylaşımda bulundu.

Konya Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Abdullah Halit Üzülmez, "Şeytan taşlama" fotoğrafıyla "Memlekette Hac dönemi erken başlamış. Yarın Konya'da Herşey çok güzel olacak desene bekliyoruz" mesajını yazdı.

Kızılay Selçuklu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dağlı da, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Konya mitingi öncesinde "Şeytan taşlamak isteyen yarın Anıt Meydanı'na gidebilir" paylaşımında bulundu.

GÖREVDEN ALINDILAR

Ekrem İmamoğlu'nun bugün Konya'da düzenlenecek olan mitingini hedef gösteren ve "Şeytan taşlamak isteyen Anıt Meydanı'na gidebilir" ifadelerini kullanan Kızılay yöneticileri hakkında işlem başlatıldı. Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre; iki isim de görevden alındı.

Kızılay'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"KAMUOYUNUN DİKKATİNE 

Konya’da daha önce Kızılay Selçuklu Şubesinde gönüllü olarak görev yaparken istifa ederek ayrılan bir kişi ile Kızılay Gençlik faaliyetlerinde gönüllü olarak yer alan bir başka kişinin sosyal medyadan yaptığı ve basına yansıyan paylaşımların içeriği hiçbir şekilde kabul edilemez. Kızılay ilkelerine aykırı bu beyanlar nedeniyle haklarında inceleme başlatılmış olup, her iki kişi de Kızılay faaliyetlerinden el çektirilmiştir."

Ekrem İmamoğlu Konya Kızılay miting