Ekrem İmamoğlu'nu şikayet eden YSK üyesinin, Binali Yıldırım'ın oğlu ve avukatıyla Venezuela'ya gittiği ortaya çıktı!

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret iddiasıyla açılan davayla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. İmamoğlu'nu şikayet eden YSK üyesinin, Binali Yıldırım'ın oğlu ve avukatıyla Venezuela'ya gittiği ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret iddiasıyla açılan davada şikayetçi olan YSK üyesinin, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım ve avukatı Serkan Bayram ile Venezuela gezisine gittiği ortaya çıktı.

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela'ya gittiği görüntüler ortaya çıktı!

Organize suç örgütü yönetmek suçlamasıyla aranan Sedat Peker, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın uyuşturucu ticaretinin güzergahını değiştirmek için Venezuela’ya gittiğini iddia etmişti. Peker'in iddiası sonrasında Yıldırım’ın da Aralık 2020'de Venezuela’ya gittiği ortaya çıkmıştı. Fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından Binali Yıldırım, açıklama yaptı. Yıldırım, iddiaların “yalan ve iftira” olduğunu belirterek, oğlunun Venezuela’ya test kiti ve maske dağıtmak için gittiğini söylemişti.

Binali Yıldırım'dan Sedat Peker açıklaması: Oğlum Venezuela'ya gitti, uyuşturucu ticareti yapmadık

Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 4 Kasım 2019 tarihinde kendisine yönelik söylediği "ahmak" ifadesine karşılık "31 Mart'ı iptal ettirenler ahmaktır" cevabını vermişti. Bu cevap sonrasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da, Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. 

Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret iddianamesi: 4 yıl 1 ay hapsi isteniyor

OdaTv'nin haberine göre, iddianamede, "mağdur" sıfatıyla dönemim YSK üyelerinin isimleri de yer aldı. Bu isimlerden birisi de YSK üyesi Yunus Aykın idi. Aykın'ın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım'ın ortaya çıkan Venezuela ziyareti fotoğraflarında yer aldığı görüldü.

İşte Türkiye'nin Karakas Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından 7 Aralık 2020 tarihinde yapılan paylaşım:



DÜZELTME VE CEVAP HAKKI
https://www.aykiri.com.tr isimli internet sitesinde 30/05/2021 tarihli yayınında;
  “Ekrem İmamoğlu’nu şikayet eden YSK üyesinin, Binali Yıldırım’ın oğlu ve avukatıyla Venezuela’ya gittiği ortaya çıktı!” başlıklı yazıda özetle;

“YSK üyesi Yunus Aykın, İmamoğlu’nun 4 yıl hapisle yargılandığı hukuki süreçte taraf.
Aynı Yunus Aykın, İstanbul seçimlerinde İmamoğlu’nun rakibi olan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ve avukatı Serkan Bayram ile, Venezuela gezisinde aynı fotoğrafta yer aldı.”

şekilde bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haber ve içeriğinde müvekkilim Yunus AYKIN ‘ın şahsını ve itibarını hedef alan, doğrudan kişilik haklarına ve itibarına saldırı niteliği taşıyan mesnetsiz, gerçek dışı ve çarpıtılmış ifadelere yer verilmiştir.

Mesleği, kişiliği ve yaptığı görevler ile haklı bir itibar sahibi olan müvekkilim Yunus AYKIN’ın isminin son günlerde medyada ve kamuoyunda siyaseten tartışılan isimler ile birlikte yayınlanması ve haberin veriliş şekli bir bütün olarak ele alındığında, haber adı altında yapılan yayının aslında kişilik haklarına yapılan haksız, kötü niyetli ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik bir saldırı olduğu anlaşılmaktadır. Şöyle ki,

Müvekkil Yunus AYKIN; mesleğine 1990 yılında Danıştay’da tetkik hakimi olarak başlamış, 2014 yılında Danıştay Üyeliğine, 2016 yılında ise Yüksek Seçim Kurulu üyeliğine seçilmiştir.
Venezuela parlamento seçimine ilgili devletin daveti üzerine Kurul tarafından görevlendirilmesi neticesinde Yüksek Seçim Kurulu’nu temsilen gözlemci sıfatı ile katılmıştır. Bu tür görevlendirmeler kıdem sırasına göre Kurul kararı ile yapılmaktadır. Bu tümüyle resmi bir görevdir.
Haberde geçen fotoğraf  Venezuela Büyükelçiliğinin  yaptığı program çerçevesinde Karakas Maarif Okulu’nu ziyaret sırasında çekilmiştir. Fotoğrafta bulunan YSK temsilcileri dışındaki kişilerin hiç birisi YSK heyeti ile birlikte Venezuela ya gitmemiş olup orada karşılaşılmıştır.
Haberde geçen Sayın Binali Yıldırım’ın da aday olduğu büyükşehir seçimiyle ilgili YSK tarafından verilen kararda Müvekkil Yunus AYKIN seçimin iptali talebinin reddi yönünde oy kullanmıştır. Bu konu tüm kamuoyunun malumudur.
5- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında müvekkilin şahsen yaptığı veya Kurul Üyesi sıfatıyla imzaladığı herhangi bir suç duyurusu bulunmamaktadır.
6- Savcılıkça resen soruşturma açıldığı ve müvekkilin bu soruşturmada mağdur sıfatı taşıdığı müvekkil tarafından söz konusu haber sonrası öğrenilmiş olup, soruşturma sebebi incelediğinde seçimin iptal edilmemesi yönünde oy kullanan müvekkilin mağdur sıfatı taşımadığı da açıktır. Gıyabında açılan bu davada müvekkil taraf değildir.
Av. Hüseyin ALTAY
Tekzip ve Düzeltme talep eden
Yunus AYKIN Vekili"

ysk ekrem imamoğlu ibb iddianame dava istanbul binali yıldırım erkan yıldırım venezuela