Ekrem İmamoğlu'ndan zam tepkisi: Gözleri kararmış, akılları gitmiş batıracaklar!

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT'nin zam talebinin reddedilmesinin ardından konuştu. İktidara tepki gösteren İmamoğlu, "İETT ve İSKİ'yi batırmak istiyorlar çünkü gözleri kararmış. Akılları gitmiş' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, UKOME'de reddedilen toplu ulaşıma zam teklifi hakkında konuştu. İktidara tepki gösteren İmamoğlu, "Batırmak istiyorlar" dedi.

"İstanbul içinde olan kurumlarımızın iş yapmaları engelleniyor" diyen İmamoğlu, "10.5 milyarı aşan bir sübvansiyon rakamı İBB için söz konusu. Şu anki durumda İETT otobüsleri metrosu gibi bir çok alandaki araçların çalışabilmesi için bugün 10,5 belki yarın 11 milyar lira aktaracağız" dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:
"Yarın akşam tekrar zam gelecek. Yalvarıyoruz 11 büyükşehir belediyesi olarak yayınladık. Madem destek olmak istiyorsanız ÖTV KDV almayın biz de vatandaşa yansıtalım. Biz otobüse su koymuyoruz.

Bu şehirde 2019 seçiminden sonra  elektriğin fiyatı yüzde 300 artmış su aynı yerde duruyor. İETT’yi de batırmak istiyorlar İSKİ’yi de batırmak istiyorlar çünkü gözleri kararmış. Akılları gitmiş bu olayın dışında kalmaya çalışıyorum.

Şu anda bile istişare ediyorlar A kişiden B kişisinden haber bekliyoruz diyorlar. Kişisel ihtiraslarla değil toplumsal ihtilaçları gözeten bir akılla kendilerine gelsinler. Bu millet bunu unutmaz. İETT çırpınıyor.

"GERİ ALIN AKARYAKIT, ELEKTRİK ZAMMINI"
Biz istermiyiz vatandaşımıza zam yapmayı istemeyiz, hadi bakalım geri alın akaryakıt, elektrik zammını. Çok yanlış içerisindeler.

ekrem imamoğlu istanbul ibb zam iett iski