Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya: "Trol gibi davranma, bakanlık yap!"

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu'nun "Bazı gazetecilere her ay 15 bin, 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz" sözlerine cevap verdi. İmamoğlu, "Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın. İçişleri Bakanlığı'nı yapsın" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,, İçişleri Bakanı Soylu'nun dün akşam katıldığı bir canlı yayında sarf ettiği, "İBB diyor ki 'Adli sicil kaydı istedik temiz' Ben İçişleri Bakanıyım neyin temiz olduğunu biliyorum. Bazı gazetecilere her ay 15 bin lira, 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz" sözlerine yanıt verdi.

"TROL GİBİ DAVRANMASIN"
ANKA'ya konuşan İBB Başkanı, "Onun için bütün bu yalan ifadelerin üstüne bir de efendim 'Gazetecilere maaş veren, 30 bin lira, 40 bin lira'… Sayın Bakan'ın inandırıcılığını toplum şöyle sorgulasın: Ne dedi sayın Bakan? Bir televizyonda '10 bin dolar maaş alan milletvekili' dedi. Bu konuda ne dedi? 'Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım' dedi. Ne kadar geçti üstüne? Herhalde 7-8 ay geçti. Televizyondaki muhabbette o gazeteci niye bunu sormadı ona? 'Yahu siz daha önce de 10 bin dolar bir milletvekili maaş almıştı' dediniz. 'Niye gidip bunun başvurusunda bulunmadınız? Bunun hesabını sormadınız. Şimdi siz bunu söylüyorsunuz.' Gazetecilik rolü üstlendim, kusura bakmayın. 'Şimdi siz bunu söylüyorsunuz. Biz nasıl inandıracağız milleti? Şimdi de diyorsunuz ki '20 bin lira, 30 bin lira gazeteciler maaş alıyor.' Trol gibi davranmasın sayın Bakan, bakanlık yapsın. İçişleri Bakanlığı'nı yapsın. Yapamıyorsa da gereğini yetkili makam yapsın diye diliyorum, istiyorum." dedi.

 

ekrem imamoğlu süleyman soylu ibb istanbul trol aday gazeteci maaş