Ekrem İmamoğlu'ndan sığınmacı sorunu hakkında açıklama: "Vicdan yönetilebilir olmalı"

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da sığınmacı sorunu hakkında konuştu. İmamoğlu, "insanların kendi yurtlarında yaşamalarını sağlayacak bir mücadele olmalı. Bu yıllarca bizi meşgul edecek bir sorundur" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan bayramının üçüncü gününde Trabzon'a gitti. Basın mensuplarıyla bir araya gelen İmamoğlu, sığınmacı sorunu hakkında açıklama yaptı.

İmamoğlu, "Böyle bir süreç başka sorunları da beraberinde getirebilir. Sağlıklı bir Suriye ile iletişim, insanların kendi yurtlarında yaşamalarını sağlayacak bir mücadele olmalı. Bu yıllarca bizi meşgul edecek bir sorundur" dedi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Mülteci konusu bizim için de Türkiye için de çok ağır bir konu. Güncel sorunların bilançosunu çıkarmanız mümkün ama bu konunun yapamıyorsunuz. Çok büyük risk ve problemlere gebe. Dış politikanın kötü yönetilmesi nedeniyle bugün bu sorunla karşı karşıyayız. Sıfır mülteci sorunu olmazdı ama bu şekilde de olmazdı. İlk dönemleri hatırlayın bir popülizm vardı. Neredeyse bütün nüfusunuzla gelin diyenler vardı. Yazık günahtır. Biz vicdanı yüksek bir milletiz ama vicdan yönetilebilir olmalı. Yönetilen dış politika sürecinin ülkemize ağır bedelini ödüyoruz. Mülteci sayısı 5 Milyon civarında. 1 Milyon civarında çocuk dünyaya geldi. Sağlıklı bir dış politika süreci lazım. En ağır düşmanca sözleri ettiğiniz bir ülkenin kalkıp ayağına gidebiliyorsunuz. Böyle bir süreç başka sorunları da beraberinde getirebilir. Sağlıklı bir Suriye ile iletişim, insanların kendi yurtlarında yaşamalarını sağlayacak bir mücadele olmalı. Bunu çok tutarlı bir ülke yönetimi yapabilir. Çok seviyeli “Yurtta sulh cihanda sulh” anlayışıyla bu zararın makul seviyelere inmesi söz konusu olabilir. Bu yıllarca bizi meşgul edecek bir sorundur. Bu iktidarın bunu çözebilecek bir kabiliyeti yoktur."

ekrem imamoğlu sığınmacı suriyeli suriye istanbul ibb