Ekrem İmamoğlu'ndan o yürüyüşüyle ilgili Karadeniz referanslı açıklama!

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında 'ellerini arkadan bağlayarak yürüdün' gerekçesiyle açılan soruşturmaya dair açıklama yaptı. İmamoğlu, ellerini arkasından bağlayarak yürümesine Karadeniz'den bir bilgiyle cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında geçen yıl katıldığı bir törende, Fatih Sultan Mehmet’e ait bir türbenin önünde ellerini arkaya bağladığı için soruşturma başlatılmıştı. İmamoğlu, ellerini arkadan bağlayarak yürüme nedenini Karadeniz'den bir bilgiyle açıkladı. 

İmamoğlu, "Size bir Karadeniz doğa bilgisi vereyim. Karadeniz'de rampa çıkarken, ağırlık merkezini dengelemek için ellerinizi arkaya atarsınız. Bunu Karadenizliler bilir. Geleneksel tavrımdan dolayı yaptığım yürüyüş biçimi üzerinden böyle bir anlam çıkarılması müthiş yaratıcı" dedi.

"MİLLETİMİZ KARARI VERENLERLE DALGA GEÇTİ"
Ayrıca Ekrem İmamoğlu, "Milletimiz dün diyaframdan kahkahalarla güldü dün. Espriler müthişti. Bu kararı verenlerle dalga geçti. Sanatçısından ilkokul öğrencisine kadar güldüler. Bu tarz gülünç işlerle karşılaşıyoruz, alıştık artık. Yapmasınlar bunu. Milletimizin itibarını bu şekilde aşağıya çekmesinler" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, böyle bir sürecin ortaya çıkmasının kötü olduğunu belirterek “2.5 senedir bu insanlara 'Allah akıl versin' diye dua ediyorum ama dualarım yetmiyor. Milletçe dua edelim" diye konuştu.

ekrem imamoğlu ibb istanbul türbe yürüyüş soruşturma