Ekrem İmamoğlu'ndan kar uyarısı, İstanbullulara tarih verdi: "Program yapmayın!"

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışına ilişkin açıklama yaptı. Tarih vererek İstanbulluları uyaran İmamoğlu, "Cumartesi program yapmayın. Tedbirler üst seviyeye çıkarılacak" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir uyarısını yaptığı yoğun kar yağışı İstanbul'da etkisini gösterdi. Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. 4 gün daha devam etmesi beklenen yağışlara ilişkin Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara "Cumartesi program yapmayın, evde kalın" uyarısında bulundu. İmamoğlu, kar yağının yarın daha etkili olacağını söyledi.

Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"15 santime kadar kar biriktirebilen yağışlar aldık bölge bölge. İstanbul’un üstüne oturmuş bir bulut söz konusu. Yağış gün boyu devam edecek. Dönem dönem hafifleme olduğu gözükse de bu vatandaşlarımız lütfen aldatmasın.

Cumartesi günü, en yoğun kar beklenen gün olduğunun altını çizelim. Bazı yerlerde 15 santimlik, 20 santimlik kar kalınlığına ulaşılabileceğini arkadaşlarım iletiyorlar. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri kıymetli.

Cumartesi günü için ekstra bir program düşünüyorsanız lütfen yapmayın. Bu hassasiyeti lütfen yarın için gösterin. Evinizde kalın, özel araçlarınızı kullanmayın. Çocuklarımıza ve gençlerimize bolca kitap okumalarını diliyorum."

ekrem imamoğlu kar uyarısı kar istanbul ibb yağış hava durumu kar yağışı yoğun kar