Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a "Şeffaflık" cevabı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın AKP'li belediyelere "İhaleleri mutlaka şeffaf gerçekleştirin, hatta canlı yayınlayın" talimatı vermesine cevap verdi. İmamoğlu, "Şeffaflık ile ilgili bir talimat veriliyorsa, AK Partili belediyelere geçmiş ola" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li belediyelere verdiği ihaleleri şeffaf gerçekleştirmeleri ve canlı yayınlamaları talimatı ile ilgili cevap verdi. İmamoğlu, “Şeffaflık ile ilgili bir talimat veriliyorsa, AK Partili belediyelere geçmiş ola. Kusura bakmasınlar” dedi.

İmamoğlu'na seçim boyunca sokaklarda yürüttüğü kampanyaya atıf yapılarak, Cumhurbaşkanı'nın AKP'li belediyelere verdiği ihaleleri şeffaf şekilde yapıp canlı yayınlamaları ve daha fazla vatandaşın içinde olmaları yönündeki talimatları soruldu.

İmamoğlu, “Biz seçimden sonra da sokaktan hiç geri çekilmedik. Zor anlarında vatandaşımızın yanındaydık, bu pazar olabilir, bir ev olabilir, hastane olabilir. Vatandaşın arasında olmayan bir siyasi aklın vatandaşı hissetmesi mümkün değil. O ancak oturduğu yerden kendi hissettiklerini yazabilir veya uygulamaya koyabilir. Biz buna karşıyız. Şeffaflık ile ilgili bir talimat veriliyorsa, AK Partili belediyelere geçmiş ola. Kusura bakmasınlar” dedi.

“MECLİSİN CANLI YAYINLANMASINI HAFİFE ALMIŞLARDI”
İBB Meclisi'nin canlı yayınlanmasını örnek olarak gösteren İmamoğlu, “Belediye meclisinin canlı yayınlanmasını hafife almışlardı. Biz de yapıyorduk demişlerdi. Gerçek anlamda bunu biz yaptık. Kentte olan biteni vatandaşın önüne koyuyoruz. Vatandaş izliyor kendi özgün kararını veriyor. İlçe belediye başkanlığım dönemimde kentsel dönüşümle ilgili uğradığımız bir haksızlıkla ilgili İBB Meclisi'nde yaptığım konuşmanın kaydını istedik alamadık. Hatta bizim arkadaşlara kızdım niye çekmediniz diye. Yöneticiler gelir geçer bu işin esas sahibi halkımızdır.  Onlar neler olduğunu bilmeli, hissetmeli” diye konuştu.

ekrem imamoğlu erdoğan şeffaflık belediye akp ak parti ihale