Ekrem İmamoğlu'ndan bakan yardımcısına çok sert tepki: Densiz, hadsiz, liyakatsiz!

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Yardımcısı İsmail Çataklı'nın kendisi hakkındaki sözlerine çok sert tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Meydanı'nda restore edilen 3. Ahmet Çeşmesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Yardımcısı İsmail Çataklı'nın kendisi hakkındaki "Becereksiz" açıklamasına çok sert sözlerle tepki gösterdi. İmamoğlu, "O liyakatsiz şahsiyet bakan yardımcılığını yapsın. Ahlaksızlığa doğru adımlar atmasın. Sayın Bakan, derhal bu densiz, hadsiz ile ilgili işleme başlasın" dedi.

"DENSİZ, HADSİZ, LİYAKATSİZ"
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, İmamoğlu'nun MOBESE görüntülerinin servis edilmesine ilişkin, "Kimse kendi beceriksizliklerini 48 saat uyumadan vatandaşın yanında olmuş polisimize, jandarmamıza iftira atarak kapatmasın. Herkese düşen işini yapmak" demişti.

İmamoğlu, Çataklı'nın sözlerine tepki göstererek, "O liyakatsiz şahsiyet bakan yardımcılığını yapsın. Ahlaksızlığa doğru adımlar atmasın. Bize hakaret ediyor. Bakan yardımcılığını yaparsa liyakatli olduğunu ispat eder ama burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hem laf yetiştiriyor hem de hadsiz bir biçimde askerimize, polisimize laf etmekten bahsediyor. Kim askere, polise laf etmiş? Hangimiz cambaza bak diyormuş kendi sözlerine dikkat etsin" diye konuştu.

İmamoğlu, şunları ifade etti: "Muhattabım değil, onun bakanı da muhattabım değil. Ben muhattap olunan bütün yargı mensuplarına çağrımı yaptım. Anlaşılıyor ki bakanlık bu işin sorumlusu. Valimize, Emniyet Müdürüne, masanın başında bulunan memura çağrı yapmıştım. Bakan Yardımcısı muhattap olduğuna göre demek ki bu işin sorumlusu bakanlık. Sayın Bakan, derhal bu densiz ile ilgili işleme başlasın. Bu hadsiz ve liyakatsiz Bakan Yardımcısı ile ilgili işleme başlasın ve bizim sorularımıza cevap versin. MOBESE işi basit bir iş değildi"

ekrem imamoğlu istanbul ibb ismail çataklı süleyman soylu içişleri tepki