Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un zararlarını anlatan internet sitesini duyurdu

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için bir site oluşturduklarını duyurdu. İmamoğlu, oluşturulan siteyi Twitter hesabından duyururken paylaşımda yer alan videoda Kanal İstanbul'un çevreye, Marmara'ya, İstanbul'a etkilerine dikkat çekildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, dün temeli atılan Kanal İstanbul’un zararlarına dair internet sitesi oluşturulduğunu açıkladı. İnternet sitesi aracılığıyla kamuoyunu, Kanal İstanbul Projesinin zararlarına karşı bilgilendirmek istediğini belirten İmamoğlu, "Kanal İstanbul denen “beton kanal” ile ilgili sadece bilimsel bilgiler mi edinmek istiyorsunuz?" dedi.

Tanıtım videosunda "Kanal İstanbul nedir? İşin aslı ne? Senin ne düşündüğünü bizden başka kimse umursamıyor ama! Neden destekliyorsun? Ya da neden desteklemiyorsun? Kanal İstanbul'un çevreye, Marmara'ya, İstanbul'a etkilerini biliyor musun? Bilimsel, tarafsız verilerle Kanal İstanbul hakkında her şey kanal.istanbul websitesinde." açıklaması yapıldı.

Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle;
KANAL İSTANBUL PROJESİ, BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ’NDE FELAKETİN BOYUTLARINI BÜYÜTECEK!
Kanal İstanbul Projesinin zararlarına karşı kamuoyuna bilgi vermek için oluşturulan sitede “Kazalar ve geçiş sayıları üzerinden üretilen argümanlar sağlam değil!” , “Beklenen Büyük İstanbul Depremi’nde felaketin boyutlarını büyütecek!”, “Mevcut tarım topraklarını, içme suyu barajlarını, ormanlık ve mera alanlarını yok edecek!”, ”Marmara Denizi’ni çürük yumurta kokan bir ölü deniz haline getirecek!” ifadeleri yer alıyor. 

Öte yandan site, Kanal İstanbul’un yapıldığı takdirde tarım alanlarının yok olacağını, su alanlarının tehdit altında kalacağını vurgularken kültürel miras alanlarının yok olacağını ve hafriyat sorununun 10 yıllar boyunca süreceğine dikkat çekiyor.

ekrem imamoğlu kanal istanbul beton kanal internet sitesi istanbul ibb