Ekrem İmamoğlu İstiklal Marşını ailecek okudu

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM'nin 100'üncü Kuruluşu. ve  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde saat 21.00'de evinin bahçesinde eşi ve çocukları ile birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM'nin 100'üncü Kuruluşu. ve  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçeveside saat 21.00'de evinin bahçesinde eşi ve çocukları ile birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.
Daha sonra kısa bir açıklama yapan İmamoğlu şunları söyledi:

“Tüm milletimize önce sağlık diliyoruz güzel bayramımız kutlu olsun. 100 yıl özgürlüğün çok değerli bir adımı. Millet Meclisimizin kurulması egemenliğin millete ait olduğunun imzasının atıldığı an. Atatürk’ün bize emaneti meclisimiz ve cumhuriyetimiz ve elbette ki istikrarımız özgürlüğümüz hepsi akıldan bilimden uzaklaşmadan ters düşmeden yol yürüme bilinci. Bunu ruhumuzda taşıyoruz çocuklarımıza emanet ediyoruz. Çok mutluyum ki çocuklarımız çok bilinçli bütün çocuklarımız için bunu konuşuyorum.” 
Çocuklara emanet edilmiş çocuk bayramını dünya çocukları ile kutlamak istediğini ancak virüs nedeniyle bunun gerçekleşmediğini söyleyen İmamoğlu “Gerçekten bu 100. Yılda bambaşka kutlayacaktık, hazırlıklarımız vardı, çocuklara emanet edilmiş çocuk bayramını dünya çocukları ile kutlayacaktık. Ama olmadı başka bir sorunla mücadele ediyoruz. Virüs ile mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi verirken akılla bilimle veriyoruz vermeye çalışıyoruz. İnşallah bu süreci bitirdikten sonra 23 Nisanı İstanbul’da yine doya doya kutlamayı düşünüyoruz. En kısa zamanda atlatalım istiyoruz ve yeni oluşan dünya düzenine de çocuklarımıza iyi bir şehir iyi bir gelecek iyi bir ülke bırakmak adına mücadelemizi vereceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Minnet duyuyoruz Atamıza Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına” dedi

ekremimamoğluistiklalmarşı istiklalmarşı