Ekrem İmamoğlu: İlk turun kazananı yok, maça 0-0 başlayacağız

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İlk turun kazananı yok. Dolayısıyla maça 0-0 başlayacağız. Artı 1 alan da seçimi kazanacak. Bir kere herkesin yine sandığa gitmesini arzu ediyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Semt Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlarla buluştu. 

İmamoğlu, kendisine, pazardaki pahalılığın nedenini soran bir vatandaşa, “Pahalılık; o hükümetin işi. Bizim işimiz değil” yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

 “Zaten büyük oranda Türkiye'nin her noktasına güçlü mesajlarımızı verdik. Tabii ikinci tura kaldı. Neticede ilk turun kazananı yok. Bu yeni hükümet sisteminin kazananı olmak için, 50+1 oy almak lazım. Dolayısıyla maça 0-0 başlayacağız. Artı 1 alan da seçimi kazanacak. Bu bakımdan yoğun bir mücadele dönemi, kararlılıkla, son ana kadar… Bir kere herkesin yine sandığa gitmesini arzu ediyoruz. İki; büyük oranda İstanbul'daki hemşehrilerimle birlikte dolaşacağım, gezeceğim, herkesle süreci paylaşacağım. Onlara, yanlış anlaşılmış bir şey var ise, onların izahını yapacağım. Çünkü hükümet, ne yazık ki, yine arzu ettiği bir biçimde inanılmaz bir bilgi kirliliği yarattı. İnsanların üzerine leke atmaya gayret etti. Gerçekleri saptırdı. Yine insanları ne yazık ki; inançlı, inançsız, dinsiz, imanlı, imansız, ‘milliyetçi değil, vatan haini, terörist’ gibi kavramlarla bertaraf etme gayreti içinde oldu. Memleketin insanına o kadar kalıcı zararlar veren bir hükümetle karşı karşıyayız ki. İnsanına hizmetini anlat, başımızın üstünde yerin var. Hizmetini anlatırken, yapamadığın varsa, ‘Daha iyisini yapacağım’ de. Başımızın üstünde yerin var. Ama bırak milletin inancını, dinini, imanını. Bu senin işin değil. Haddin de değil.”

Ekrem İmamoğlu