Ekrem İmamoğlu: İBB'de işe giriyor, aynı gün İBB'den burs kazanıyor, şansa bak!

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP döneminde İBB'den AKP'li isimlere milyonluk burs verilmesi hakkında konuştu. İmamoğlu, Fatma Betül Sayan Kaya'yı kastederek "Hanımefendi İBB'ye giriyor, aynı gün İBB'den burs kazanıyor. Şansa bak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AKP tarafından yönetildiği dönemde bazı AKP'li isimlere yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapmaları için milyonlarca liralık burs verilmesi gündemdeki yerini koruyor.

Tele 1'de gazeteci Uğur Dündar'ın Demokrasi Arenası programına konuk olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu burslar hakkında açıklama yaptı.

AKP İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya'nın 1 milyon 200 bin TL'lik bursuna değinen İmamoğlu, "Hanımefendi İBB'ye giriyor, aynı gün İBB'den burs kazanıyor. Şansa bak. Bugün işe gir, aynı gün de sana burs çıksın" dedi.

İYİ Partili İbrahim Özkan açıkladı: Fatma Betül Sayan Kaya'nın burs başvurusu aynı gün kabul edilmiş!

Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"İBB'nin kamu olarak teftiş edilmesi, denetlenmesi gerekiyor. Göreve geldiğimizde gördük ki İBB belki de en fazla ihmal edilen kurumların başında gelmiş. Özellikle denetleme ve teftişte.

Biz göreve geldiğimizde birçok dosyayla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bu konuyla ilgili İBB'de değil aynı zamanda iştiraklerde de bu teftişleri yaptık. Onlarca dosya İçişleri Bakanlığı tarafından el konuldu.

Bursla ilgili yanlış uygulamalar, kötü uygulamalar var.

Sadece bir kişiye 2 milyon 200 bin liralık burs veriliyor. METRO AŞ.'nin gönderdiği bursları elektronik mühendisi olsa anlarız ama Siyaset Bilimiyle ilgili bursu anlayamıyoruz. Başka bir hanımefendi İBB'ye giriyor, aynı gün İBB'den burs kazanıyor. Şansa bak. Bugün işe gir, aynı gün de sana burs çıksın."

ekrem imamoğlu ibb istanbul burs fatma betül sayan kaya milyon