Ekrem İmamoğlu: "Her CHP'linin ailesinin lideri olan Kemal Kılıçdaroğlu adaydır"

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Ben CHP'liyim. Her CHP'linin ailesinin lideri olan Kemal Kılıçdaroğlu adaydır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi’nde düzenlenen törenin ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Fatih Altaylı'ya verdiği demeçte kullandığı "Oyuna girmeye hazır bir oyuncuyum" ifadelerini yineleyen İmamoğlu "Beni daha evden sahaya giderken yolda sakatlamaya çalışıyorlar. Ben CHP'liyim. Her CHP'linin ailesinin lideri olan Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adaydır" dedi.

"ERDOĞAN KISKANIYOR, KISKANMAYA DEVAM ETSİN"

Kılıçdaroğlu’nun dün yaptığı grup toplantısında kendisiyle ilgili “baba oğul gibiyiz” sözleri ve Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın buna “İmamoğlu kendisine başka ebeveynler arıyor” yorumu da İBB Başkanı’na soruldu.

İmamoğlu bu soruya şöyle cevap verdi:

“İstanbul’u devraldık, kıskançlığınız tavam yaptı. Her hamlemizde kıskançlığınız büyüyor. Bu kıskançlıkla yapılan saldırılarınızı müdahaleleriniz, şimdi hukuk eliyle derece yükseltti. Bunların hiç biri bizi korkutmaz. Kendileri mertçe mücadeleye davet ediyorum. Bu elinizdeki devlet gücünü kullanarak insanları sindirme kavramından uzaklaşsınlar. Bu işin istinaftan dönmesini şart olduğunu söylemesini bekliyorum. Bunu yaparsa kendisine yakışanı yapmış olur. Bıraksın bizim baba oğul ilişkimizi, kıskandığının farkındayım, kıskanmaya devam etsin”

SELAHATTİN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

İmamoğlu’na Demirtaş’ın, “Stratejik açıdan dünyanın en çok yetkiye sahip koltuğunu almak için seçime gidiyoruz. Hepimizin amacı bu makamı gerçek sahibine yani halka teslim etmek olmalıdır. İsimler üzerinden tartışma yürütmek belirttiğim amaçlardan sapmak anlamına gelir” mesajı soruldu.

İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Ne güzel söylemiş, ’85 milyon insana emanet etmek istiyoruz cumhurbaşkanlığı koltuğunu.’ Kendilerine geçmiş olsun diliyorum. İnşallah bu süreç onu da çoluğuna çocuğuna, ailesine kavuşturacak. Hukuksuz yargılanıp içeride yatan kardeşim Tafun’u (Kahraman) da Can’ı (Atalay) da diğer arkadaşların da ailelerine, evlerine kavuşturacak. Bütün bu hukuksuz alanlar sona erecek. 

Bu seçim mücadelesi, kişisel mücadele alanı değildir. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin neferiyim ve bu seçimi milletimiz için kazanacağız. 85 milyon insan için. Bana o hukuksuz kararı veren hakimin, savcının çocukları ve eşleri için kazanacağız bu seçimi."

Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu