Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret iddianamesi: "4 yıl 1 ay hapsi isteniyor"

TAKİP ET

Yürüyüşüne soruşturma açılan ilk vatandaş olarak tarihe geçen Ekrem İmamoğlu'na yeni bir soruşturma daha. Savcı, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiğini ileri sürerek 4 yıl 1 ay hapsini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik soruşturma girişimleri devam ediyor. İmamoğlu'nun türbe ziyareti sırasındaki yürüş şeklinden soruşturma açılması kamuoyunca duyulunca geri adım atılmıştı.

İmamoğlu hakkında yeni bir soruşturma haberi daha geldi. 

İmamoğlu'nun 4 Kasım 2019 tarihinde yaptığı konuşmada YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hazırlanan iddinamede Savcılık, İmamoğlu'nun 4 yıl 1 ay hapsini istedi.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ
Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (AYBYK) genel kurulu Türkiye oturumuna konuşmacı olarak davet edilen İmamoğlu, İstanbul seçimlerinin tekrar edilmesinin yanlış ve demokrasiye zarar veren bir tutum olduğunu ifade etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise isim vermeden İmamoğlu'na "Ahmak" demiş ve şunları söylemişti: "Avrupa'ya giderek Türkiye'yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun."

Soylu'nun bu açıklamasıyla ilgili değerlendirmesi sorulan İmamoğlu ise, "Ben onun seviyesine inmeyeceğim. Bunu daha önce de söyledim o seviyeye inemem ben. O tarafına çok girmek istemiyorum ama oraya bir cümle kurmak isterim. 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır."

Ekrem İmamoğlu: İsraf düzenin belini kırmaya çalıştık, tuhaf işlerle karşılaştık

İçişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu'na 'dezenfektan' incelemesi başlattı!

ekrem imamoğlu ibb istanbul seçim ysk iddianame