Ekrem İmamoğlu: Görev yapmamız engelleniyor

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, usulsüzlük tespit edilen ve İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu dosyalar için "21 dosyada hukuka aykırılık rastlanmadı" diyen Süleyman Soylu'ya cevap verdi. İmamoğlu, "Görev yapmamız engelleniyor. Bizim yolsuzluklarla ilgili derinlemesine araştırma yapmamız engellenmektedir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3. doz koronavirüs aşısı olmasının ardından hastane önünde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 33 yolsuzluk dosyasından 21'inde hukuka aykırılığa rastlamadıklarına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

"GÖREV YAPMAMIZ ENGELLENİYOR"
Ekrem İmamoğlu, "Ona bırakır mıyım ben onu? 33 tane dosyamız var, bu dosyaları bakanlık usulsüz bir şekilde elimizden almıştır sindirmeye çalışmıştır, bir yılı aşkın süredir ellerinde tutuyorlar şimdi de efendim 21'inde hiçbir şey bulunamadı, hadi oradan her birini takip edeceğiz. Her biri takibimizdedir. 33 dosyanın hiçbir tanesinden bile gözümüzü ayırmıyoruz. Görev yapmamız engelleniyor.  İller Bankası'nın bir lira bile vermemesi gibi. Bizim yolsuzluklarla ilgili derinlemesine araştırma yapmamız engellenmektedir." ifadelerini kullandı.

Ayrıca İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İBB'ye alındığını ileri sürdüğü 33 bin kişiden bir kısmının terör kaydı olduğu açıklamasına sert bir dille tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş sayın bakanla ilgili analiz yapsınlar" dedi.

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Son olarak belki de en sıra dışı, akıl dışı konuya geliyorum. TBMM'de konuştuğu sözlerin ve tavırların gerçekten bilimsel olarak, tıbbi olarak incelenmesi gereken İçişleri Bakanıyla ilgili. Ne demiş sayın bakan? İBB'de çeşitli terör örgütlerine mensup 575 kişi çalışıyor dedi. Yani 86 bin iBB çalışanını zan altında bırakıyor. Bu ilk değil. Ben ilk gün cevap verecektim ama bekledim. Gelip o 575 kişiyi alacaklar sandım. Terör örgütü üyesiyse gelip tutuklayacak sonuçta. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil. Meclisteki tutumu tavrı, davranışları, kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali açısından burdan çağrı yapıyorum. Ciddi bir öneride bulunuyorum. Ciddiye alınsın istiyorum. Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş sayın bakanla ilgili analiz yapsınlar. Çünkü Türkiye'nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insan bu haldeyse, İçişleri bakanlığımız tehlike altında demektir. İçişleri Bakanlığı değerli bir makam. Sağlıklı ve rasyonel bir biçimde yönetilmesi şarttır. Allah milletimizi onun gibi yöneticilerden korusun."

ekrem imamoğlu süleyman soylu ibb istanbul içişleri belediye yolsuzluk usulsüzlük