Ekrem İmamoğlu duyurdu: Kanuni Sultan Süleyman portresi İBB'ye bağışlandı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'deki müzayade de yaklaşık 5 milyon TL'ye satılan Kanuni Sultan Süleyman portresinin alıcısı tarafından İBB'ye bağışlandığını açıkladı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, dün sosyal medyadan paylaşım yaparak, yurt dışında bulunan tarihi, manevi ve sanatsal değeri yüksek bir eserin Türkiye'ye getirileceğini belirtmişti. Ongun, eserin duyurusunu da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağını açıklamıştı. 

Ekrem İmamoğlu, Ongun'un belirttiği o açıklamayı bu sabah yaptı. İmamoğlu, müzayede açık artırmayla yaklaşık 5 milyon TL'ye satılan 16. yüzyıla ait, Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman portresinin alıcısı tarafından İBB'ye bağışlandığını duyurdu.

İmamoğlu paylaşımında, “Evine Dönüyor! Mart ayında İngiltere'deki müzayedede rekor fiyata satılan Kanuni Sultan Süleyman portresi eser alıcısı tarafından İBB'ye bağışlanmıştır. Böylesi kıymetli bir eserin İstanbul'a bağışlanması ve İBB'ye duyulan güven gurur verici. İstanbul'a hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

kanuni portre ibb ekrem imamoğlu