Ekrem İmamoğlu duyurdu: İBB'nin kurban bağışı talebini İçişleri Bakanlığı reddetti!

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurban bağışı toplama taleplerinin İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildiğini duyurdu. İmamoğlu, İBB'ye ait İstanbul Vakfı'nın geçen yıl kurban bağışı toplamasına izin verilirken bu sene yapılan talebin reddedilmesine tepki gösterdi. 

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz yıl kurban bağışı toplamasına izin verdiği İBB’ye ait İstanbul Vakfı’nın bu yılki talebini reddetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Geçen yıl izin verilen vakfın kusuru yok, davası yok, cezası yok. Neden? Allah aşkına; neden? Bir cümle gerekçe bile yok. Ne var? Sadece bir kişinin kişisel ihtirası var” dedi.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YÜZLERİNİN GÜLMESİNİ İSTEMEYEN BİR KİŞİ VAR, O DA İÇİŞLERİ BAKANI!"
İmamoğlu, kurban bağışı talebini reddeden İçişleri Süleyman Soylu için “Ne yazık ki kini mi var, öfkesi mi var ya da başka bir hesabı mı; çözemiyorum. İhtiyaç sahibi 132 bin 50 ailenin evine 1 kilogram kavurma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan İmamoğlu, devletin bütün birimlerine seslenerek “Gerçekten vicdan sahibi bütün yöneticilerine sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Gelin, inancımızın ve insanlığın yanında durun” çağrısında bulundu.

"132 BİN AİLEYE BU KÖTÜLÜĞÜ NEDEN YAPIYORSUNUZ?"
Kurban bağışı talebinin reddedilmesi üzerine Twitter hesabından video paylaşan İmamoğlu,  132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz? Aklını, vicdanını, insanlığını yitirmemiş devlet görevlilerine sesleniyorum; bu yanlıştan bir an önce dönmelisiniz” açıklamasını yaptı. 

İçişleri Bakanlığından alınan izinle geçen yıl düzenlenen kampanyaya, dünyanın her yerinden 8 bin 246 hayırsever katılmış ve kampanya kapsamında bin 178 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleşmişti. Kavurma ve kıyma olarak konservelenen kurbanlıkların, 132 bin 50 ihtiyaç sahibi aileyi dağıtımı gerçekleşmişti.

ekrem imamoğlu ibb kurban bağışı içişleri süleyman soylu