Ekrem İmamoğlu: "Bugünlerde Atatürk ile dertleşmek isterdim"

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tarihten istediğiniz kişiyle sohbet edebilirsiniz. Kimleri dinlemek istersiniz?" sorusuna "Bugünlerde günlerce Atatürk ile dertleşmek isterdim" yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Osmantan Erkır'ın YouTube kanalındaki "Antika Adam" programına konuk oldu.

İmamoğlu, "Tarihten istediğiniz kişiyle sohbet edebilirsiniz. Kimleri dinlemek istersiniz? Kimlere siz anlatmak istersiniz?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu, "Tabii insan çok derin bir liste yapabilir ve insanın aklına birçok şey getiriyor bu soru ama hani bugünlerde günlerce Atatürk ile dertleşmek isterdim. Onun deneyimleri üzerinden herhalde muhteşem bir sofra olurdu, çok zevkli bir sofra olurdu. Ve tabii Atatürk’ün dostları o sofrada varsa eğer, zaten çok zengin bir sofraya dönüşürdü. Düşünsenize şöyle mesela, Nâzım Hikmet de olsa... Nâzım Hikmet muhteşem bir şair, çok başka bir insan. Ben çok şiir okurum bu arada. Rahatlatıyor, yani dalıp gidiyorsunuz bazen. Nâzım Hikmet’in yanına Bedri Rahmi otursa fena mı olur? Kemal Tahir otursa fena mı olur?" diye konuştu.

Röportajın tamamı şöyle:

ekrem imamoğlu ibb istanbul atatürk sohbet