"Ekrem İmamoğlu balıkçı restoranında" iddiasını sabah yalanlayan işletmeden yeni açıklama

TAKİP ET

İktidar medyası tarafından dün akşam saatlerinde servis edilen "İstanbullu karla boğuşurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu balıkçıda yakalandı" iddiasıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sabah saatlerinde Aykırı'ya görüşmenin olmadığını ve görüntülerin farklı bir zamana ait olduğunu ifade eden restoran yetkilileri, akşam saatlerinde İmamoğlu'nun saat 18.00'da restorana geldiğini ve 19.00'da ayrıldığını açıkladı. İşte son gelişmeler...

AYKIRI / HABER MERKEZİ

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Araçlar yollarda mahsur kaldı. İstanbul'da karla mücadele devam ederken iktidara yakın medya ve AKP'li milletvekilleri tarafından servis edilen bir fotoğraf ve iddialar tartışma konusu oldu.

Karla mücadele çalışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Sarıyer'deki Balıkçı Kahraman isimli restoranda misafirleriyle yemek yediğini iddia ederek görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Aykiri.com.tr iddiaların izini sürdü.

Aykiri.com.tr'nin ulaştığı restoran yetkilileri iddiaların doğru olmadığını belirtti. Söz konusu fotoğrafın geçmiş bir zamana ait olduğunu belirten işletme yetkilisi "Çıkan haberler yalan. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün buraya gelmedi. Fotoğraf geçmiş bir zamana ait. Biz, zaten dün kar yağışından dolayı restoranı erken kapattık" ifadelerini kullandı.

GAZETECİ AĞIREL: "İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM, OLAYI DOĞRULADI"
Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü ve olayın doğru olduğunu ileri sürdü.

Ağırel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda görüntüleri paylaşıldı. İşletme yetkililerinin fotoğrafı yalanladığı iddia edildi. İşletme sahibi ve Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Olay doğru. Ekrem Bey saat 18’de oradaymış. Saat 19’da da AKOM’a gitmek için çıkmış.

İmamoğlu’nun lokantada bulunduğu bölüm işletme sahibinin kendi özel misafirlerini ağırladığı bir yer. Rezervasyon günler öncesinden yapılmış. Normalde kimse yok. Ancak ne olduysa o anda bazı kişiler orada bulunmuş ve fotoğraflar çekilip servis edilmiş.

Kar yoğunlaşınca da kalkıp hemen AKOM’a geçmiş. Büyütülen olay aslında bu. İBB tüm birimleri ile Kar nedeniyle meydana gelen aksaklıkları gayet başarılı yönetmiştir. Önemli olan durum budur."

RESTORAN YETKİLİSİ FARKLI KONUŞTU
Aykırı'nın saat 11.45'te telefonla ulaştığı ve 1 dakika 01 saniye süren telefon görüşmesinde  restoran yetkili, Ekrem İmamoğlu'nun 24 Ocak'ta restorana gelmediğini ve olayın eski olduğunu söylemişti.

Görüşme diyaloğu şu şekilde gelişti:

Aykırı: İyi günler, Ekrem İmamoğlu'nun dün restoranınıza geldiğine ilişkin bazı görüntüler paylaşılıyor, geldi mi ve geldiyse saat kaçta geldi?

Balıkçı Kahraman: Çıkan haberler yalan. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün buraya gelmedi. Fotoğraf geçmiş bir zamana ait. Biz, zaten dün kar yağışından dolayı restoranı erken kapattık

Aykırı: Peki, fotoğraf ne zamana ait?

Balıkçı Kahraman: Bilmiyorum, haber yapılmasına da, reklama da ihtiyacımız yok. İyi günler.





GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLİRKEN, İMAMOĞLU AKOM'DAYDI!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AKOM'dan canlı yayın yaptığı sırada paylaşım yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'nun ise paylaşımında "Şu saatlerde de muhtemelen her zamanki pişkin tavırlarıyla kimleri nasıl suçlayacaklarını Ajanslarıyla birlikte planlıyorlardır" ifadelerini kullandığı görüldü.



İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından bir açıklama yayınladı:

"Kar yağışı sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi olumsuz etkiledi. Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama “vurun abalıya” misali malum medyada varsa yoksa İBB’den bahsediliyor.

3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.

Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir."

 

ibb ekrem imamoğlu istanbul sarıyer balıkçı balık restoran balık restoranı kar yağışı balıkçı kahraman