Ekonomist Selçuk Geçer'den ikinci tur sonrası dolar kuru için korkutan tahmin

TAKİP ET

Ekonomist Selçuk Geçer, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2'nci tur oylamasının ardından dolar kurunun 35 TL'ye yükselebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylamasına sadece 4 gün kala dolar, euro ve altın gibi hem döviz hem de değerli metallerin yükselişi devam ediyor.

Birinci tur cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde başlayan dolardaki seçimlerin ardından da devam ediyor.

Güne 19,86 TL seviyesinden başlayan dolar, hala 19,86 TL'den işlem görürken, Euro da 21,43 TL'den başlayarak 21,45 TL'ye yükseldi. Sterlin 24,73 TL'den başladı ve 24,79 TL'ye ulaştı.

"DOLAR 35 TL'Yİ GÖRECEK"

Dolar kuru, 14 Mayıs seçimlerinden sonra rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Ünlü ekonomist ve piyasa analisti Selçuk Geçer, dolar kuruna dair dikkat çeken bir yorumda bulundu ve YouTube hesabında yayınladığı yeni bir videoda döviz kurlarındaki hareketliliği değerlendirdi. Geçer, belirli bir tarihe işaret ederek Dolar/TL'nin 35 TL'yi görebileceğini söyledi.

Geçer ayrıca dolar borcu olan vatandaşlara da ekstra bir uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla vatandaşları uyaran Selçuk Geçer dolar kuruna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

ABD’de aniden gelişecek çok yüksek bir enflasyon görürsek ki ortalama %8.5-9 aralığı gibi, düşük bir ihtimal de olsa o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebilir. Dolar endeksi bugün 0.225 yükselişle güne başladı. Yeni haftada 106.135 seviyesinden de işlem görüyor. Dolar 35 TL olacak. Görünen o ki ABD enflasyonu frenlemiş gibi. Önümüzdeki aylarda ki ortalama 3-4 ay olabilir bu süreç dolar değer kaybederken Türkiye’de yükselmeye devam edecek.

Selçuk Geçer