Ekonomik krizle ilgili Erdoğan'dan açıklama: "2001 krizinin etkileri"

TAKİP ET

Türkiye'de her geçen gün artan pahalılık ve enflasyona Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2001'li açıklama geldi. Erdoğan, "Türkiye 2001'de baş gösteren ekonomik krizin etkilerini hala yaşıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye 2001'de baş gösteren ekonomik krizin etkilerini hala yaşıyor. Milyarlarca dolar milli servet batan bankalarda buharlaşmış esnaf ve sanayicimiz, tüccar ve çiftçimiz iflasın eşiğine gelmişti. 2002 Türkiye'si kişi başı milli gelirin 3600 doları ancak bulduğu fakir bir ülkeydi. Neredeyse tamamen dışa bağımlı bir Türkiye'ydi. Terörün vesayetin baskıların kol gezdiği bir ülkeydi. " ifadelerini kullandı.

2001 KRİZİNİN ETKİLERİNİ YAŞIYORUZ
"Sanayi bölgelerimiz 2 milyon 200 bin emekçimizin ekmek kapısı oldu. Diğer firmalarımızı da ülkemizdeki yatırım faaliyetlerini değerlendirmeye davet ediyorum. Şişecam Türk ekonomisinin hangi zorluklardan geçerek bugüne geldiğinin en güzel örneğidir. Türkiye 2001'de baş gösteren ekonomik krizin etkilerini hala yaşıyor. Milyarlarca dolar milli servet batan bankalarda buharlaşmış esnaf ve sanayicimiz, tüccar ve çiftçimiz iflasın eşiğine gelmişti. 2002 Türkiye'si kişi başı milli gelirin 3600 doları ancak bulduğu fakir bir ülkeydi. Neredeyse tamamen dışa bağımlı bir Türkiye'ydi. Terörün vesayetin baskıların kol gezdiği bir ülkeydi.

3 Kasım'da göreve geldiğimizde karşımızda böyle bir Türkiye vardı. Yatırımın üretimin merkezine ulaştırmak için kolları sıvadık. Türkiye ekonomisini prangalarından kurtarmak için tarihi nitelikte adım attık. Tıkanan yatırım ve üretim kanallarını açmak için çok büyük çaba harcadık. Rekabeti esas alan şeffaf ve öngörülebilir politikalarla ülkemizi kalkındırdık. Maruz kaldığımız saldırılara rağmen daha demokratik Türkiye'den hiçbir zaman vazgeçmedik.

ekonomik kriz erdoğan erdoğan kriz açıklaması 2001 krizi