Ekonomik krizle boğuşan Arjantin'de marketler yağmalandı, silahlı çatışmalar çıktı!

TAKİP ET

Ekonomik krizin pençesindeki Arjantin'de Cordoba ve Mendoza eyaletlerinde marketler yağmaladı. Çıkan olaylarda güvenlik güçleri 30 kişiyi gözaltına aldı.

Ekonomik sıkıntılar içinde kıvranan Arjantin'de, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Cordoba ve Mendoza eyaletlerinde halk marketlerini yağmaladı. Bu olayların ardından güvenlik güçleri 30 kişiyi gözaltına aldı.

Arjantin'deki ekonomik krizin etkileri nedeniyle halk, Cordoba ve Mendoza eyaletlerinde hafta sonu marketleri yağmaladı. Motosikletli yağmacılar marketlere baskın düzenleyerek rafları boşalttı. Hükümet yetkilileri, bu olayların ülkede yapılacak cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında kafa karışıklığı ve güvensizlik oluşturmak amacıyla planlandığını ve bir tür komplo olduğunu belirtti.

Arjantin Güvenlik Bakanı Anbal Fernández, yaptığı açıklamada, "Bu tür olaylar ülkede daha fazla karışıklık ve çatışma yaratmaya yönelik provokasyonlar. Bunlar yağma değil, ortalığı karıştırmak için yapılan planlı hareketlerdir" ifadelerini kullandı.

Polis, Cordoba eyaletinde 12 marketin yağmalanmasıyla bağlantılı oldukları düşünülen 20 kişiyi ve Mendoza eyaletinde de benzer şekilde 10 kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.