Ekonomide durum beklenenden daha kötü

TAKİP ET

Koronavirüs salgınının dünya ekonomisini olumsuz yönde etkilediği tarşıtmasız bir gerçek olarak ortada dururken, ABD ekonomisinin ilk çeyrek verileri açıklandı. Ekonominin yüzde 3,5 daralması beklenirken, açıklanan yüzde 4,8'lik daralma, 2008'den bu yana en sert küçülme verisi olarak kayıtlara geçti.

Küresel çapta mücadele verilen koronavirüs salgınına karşı, ikinci aşama ekonomik savaş olacak gibi görünüyor. ABD'de açıklanan ilk çeyrek verilerine göre şuanki durum tahmin edilenden daha kötü olarak kayıtlara geçti.

ABD EKONOMİSİ YÜZDE 4.8 DARALDI
İlk çeyrekte yüzde 4.8 daraldığı açıklanan ABD ekonomisi, son olarak 2014 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1 küçülmüştü. Böylece, ülke ekonomisi 6 yıl sonra ilk kez daralmış oldu.

ABD'de tüketici harcamaları ise yüzde 7,6 küçüldü. Tüketici harcamalarının da yüzde 3,6 azalması bekleniyordu.

Uluslararası Para Fonu (IMF), salgınının etkisinde küresel ekonominin 2020'de yüzde 3 küçüleceğini tahmin etmiş, ABD ekonomisinin 2020'de yüzde 5,9 küçüleceğini öngörmüştü.

abdesti nasıl alınır abd abdullah çatlı abdullah çiftçi abd koronavirüs son dakika ekonomi daralma koronavirüs ekonomik kriz abd ekonomisi ekonomik küçülme ekonomik daralma