Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar: "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir."

TAKİP ET

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar: "Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Ekmeği temel gıda maddesi saymıyorum. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor." Cihan Kolivar, bu sözlerinin ardından bulunduğu adreste gözaltına alındı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında ekmek ile ilgili kullandığı ifadeler tepki topladı.

Kolivar ekmeğin aptal toplumların temel maddesi olduğunu söylerken "Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor." dedi.

EKMEK APTAL TOPLUMLARIN GIDASI

Kolivar ekmeği temel gıda maddesi olarak saymadığını söylerken ekmeğin aptal toplumların temel gıda maddesi olduğunu belirtti. Canlı yayında sözlerini sürdüren Kolivar "Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor." dedi.

İŞTE KOLİVAR'IN AÇIKLAMALARI

"EZBERDEN KONUŞMUYORUM"

Ekmeği temel gıda maddesi sayıyorsunuz ama ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel maddesidir. Bu bilimsel bir şey. Ben ezberden konuşmuyorum.

Bizde kişi başı tüketim 210 kilo, İsveç ve Norveç gibi ülkelerde 45-50 kilogram. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor.

SPİKER MÜDAHALE ETTİ

Kolivar'ın sözlerine ilk müdahale kanal spikerinden geldi. Kolivar'ın sözünü kesen spiker, "Sınırları çizmek zorundayım, yayına devam etmek istiyorum" diyerek Kolivar'ı susturdu.

İŞTE O ANLAR

GÖZALTINA ALINDI 

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar Habertürk'te Afşin Yurdakul'un sunduğu programda söylediği sözlerin üzerinden 24 saat geçmeden az önce gözaltına alındı.

Kolivar'ın "Halkı kin ve nefrete sürükleme" iddiasıyla gözaltına alındığı ve ifade vereceği öğrenildi.

cihan kolivar ekmek fırım