Ekmeğe bir ilde daha zam geldi, fiyatı bayramdan sonra 5 lira olacak

TAKİP ET

Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarına yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Rize ve İstanbul'un ardından Eskişehir'de de ekmek 5 TL oldu. Zamlı fiyat Kurban bayramından sonra uygulanmaya başlayacak.

Elektrik, akaryakıt ve un zammı nedeniyle fırıncılar ekmek fiyatlarında artışa gidiyor. Rize ve İstanbul'un ardından bir ilde daha ekmek 5 TL oldu.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Meclis toplantısında ekmeğe yüzde 33 zam yapılması kararı alındı. Karar neticesinde, 200 gramı 3 liradan satılan ekmeğin fiyatı 4 lira olurken, 250 gramı 4 lira olan ekmeğin fiyatı ise 5 lira olarak belirlendi.

ZAM BAYRAMDAN SONRA UYGULANACAK
Zamlı fiyatların ise bayram sonrasında uygulanacağı belirtildi.

Sözcü'de yer alan habere göre ekmeğe zam yapmaya mecbur kaldıklarını ifade eden Eskişehir İç Anadolu Fırın İşverenleri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek enflasyon nedeniyle pek çok kaleme zam gelmeye devam ediyor. Artan maliyetler, Eskişehir'de ekmeğe tekrardan yansıdı. Fırıncı esnafının hammaddesine, gün geçmiyor ki, ay geçmiyor ki, zam olmasın. Bu zamlar sürekli değişiyor. Fırıncının ekmeğe zam yapmaktan başka çaresi yok”

Eskişehir’de geçen aralık ayında iki kez zam uygulanarak 210 gramı 2 lira 50 kuruştan satılan ekmek, son olarak nisan ayında zamlanmıştı. 210 gram ekmek 3 liradan, 250 gram ekmek 4 liradan satılıyordu.

 

ekmek zam ekmek zammı fiyat un