Efsane gitarcı Carlos Santana sahnede fenalaştı... Carlos Santana kimdir? Carlos Santana sağlık durumu?

TAKİP ET

Dünyaca ünlü gitarist Carlos Santana, konser sırasında sahnede bayıldı. Ekip arkadaşları tarafından kulise taşınan 74 yaşındaki sanatçının sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi.

Müzik dünyasının efsane isimlerinden biri olan Carlos Santana, konser sırasında aniden fenalaştı. 

Düzenlediği turne kapsamında Michigan'da bulunan 74 yaşındaki sanatçı, ekip arkadaşları ve korumaları tarafından kulise taşıdı.

O anlar Clarkston'daki Pine Knob Müzik Tiyatrosu'ndaki hayranları tarafından saniye saniye kayıt altına alındı.

SAĞLIK DURUMUNA DAİR İLK AÇIKLAMA GELDİ

Santana'nın bu jesti yüreklere su serperken sanatçının sağlık durumuna ilişkin beklenen açıklama da geldi.

Ünlü müzisyenin bir temsilcisi TMZ'ye verdiği demeçte Santana'nın sağlık durumunun iyi olduğu bilgisine yer verdi.

CARLOS SANTANA KİMDİR?

Carlos Santana, 20 Temmuz 1947'de 2 erkek ve 4 kız kardeş içinde doğdu. Babası Mariachi kemacısıdır. Carlos 5 yaşında keman, 8 yaşında gitar çalmaya başladı. 9 yaşında Tijuana’ya taşınan ailesi, Santana'nın elektro gitar, rock ve blues’a tarzı müziğe ilgi duymasına neden oldu. James Lick ortaokuluna ve Mission Lisesi'ne gitti. 1965 yılında bu liseden mezun oldu. ABD'de yaşayan Ritchie Valens'ten ve B.B. King'ten etkilendi. 60'ların başlarında restoranlarda bulaşıkçılık ve sokak müzisyenliği yaptıktan sonra, 1966 yılında David Brown (bas gitar) ve Greg Rolie (klavye) ile Santana grubunu kurdu.

Grup ilk albümünü 1969 yılında çıkarttı (Santana). Bu albümlerinden sonra, Woodstock Festivali'ne katıldılar. Grup burada ün kazandı, ve neredeyse çıkarttıkları her albüm altın platin kazandı.

Grubun albüm satışları 80'lerde zirve yaptı. 90'ların başlarında grubun albüm satışları iyice azalmasıyla, 1993 yılında grup Sacred Fire: Live In South America konser albümünü yayınladıktan sonra Carlos gruptan ayrıldı. Kalan grup üyeleri grubu dağıttı.

Carlos gruptan ayrıldıktan sonra sadece solo çalışmaları yapmaya başladı. Gruptan ayrılmasından sonra çıkardığı ilk solo albümünde, 1994 yılında yeğeni ve kardeşiyle ortaklaşa çalıştı. Bu albümden sonra çıkardığı albümlerde, çeşitli sanatçılarla çalıştı.

CARLOS SANTANA SERVETİ NE KADAR?

Carlos Santana, uzun kariyeri boyunca bir avuç büyük ticari çöküşle, sayısız popüler müzik sektörü üzerinde kalıcı bir etki yarattı. Santana aynı zamanda yayınlanmış bir yazar, girişimci ve enstrümanı çalan en büyük elektro gitar virtüözlerinden biri olarak geniş çapta saygı görüyor. Santana'nın net serveti şu anda 120 milyon dolar.

Gitarcı Carlos Santana sağlık durumu gitarist