Efes'teki Celsus Kütüphanesi'ne alınmayan vatandaşlardan alkışlı protesto...

TAKİP ET

Efes Antik Kenti'ndeki gezen vatandaşlar Celsus Kütüphanesi'ne girmek isteyince, antik kütüphanede Wind Star Cruise Gemisi ziyaretçileri için düzenlenen yemek organizasyonu nedeniyle içeri alınmadı. Vatandaşlar bu durumu alkışlarla protesto etti.

2024 turizm sezonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri uzatıldı. Bu kapsamda Efes 00.00'ye kadar, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis ise 23.00'e kadar açık olacak. Ancak dün akşam Efes'te yaşanan olayda, Celsus Kütüphanesi'nde Amerikan Wind Star Cruise Gemisi ziyaretçilerine özel yemek organizasyonu düzenlenince Türk vatandaşları içeri alınmadı. Vatandaşlar bu durumu alkışlarla protesto etti.

Ziyaretçilerin tepkisiyle organizasyon iptal edildi, kütüphane halka açıldı. Olaylar sosyal medyada yankı buldu. Efes'teki özel organizasyonların 2017'den beri süregeldiği ve bazen halkın ziyaretine kapatıldığı biliniyor. Bu durum, tartışmalara yol açtı.