Edis'ten heyecanlandıran Eurovision paylaşımı: "Birincilik saçım bu"

TAKİP ET

Son dönemin en çok dinlenen şarkıcılarından Edis, imaj değiştirdi. Edis'in yeni imajıyla yaptığı Eurovision paylaşımı ise dikkat çekti.

Yaptığı şarkılarla müzik listelerinin zirvesinde yer alan Edis, sosyal medyayı aktif kullanan ünlü isimler arasında.

İmaj değiştiren ve son halini takipçileriyle paylaşan Edis, Instagram hesabından Eurovision şarkı yarışmasına bir kez daha yeşil ışık yaktı.

"BİRİNCİLİK SAÇIM"

Yeni imajıyla kameraya poz veren Edis, yayınladığı fotoğrafa “2024 Eurovision 1.lik saçım bu” notunu düştü.

Türkiye, 2003 yılında Sertab Erener'in 'Everyway That I Can' parçasıyla birincilik elde ettiği Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmama kararı almıştı.

TÜRKİYE EUROVİSİON’DAN NEDEN ÇEKİLMİŞTİ?

Türkiye Eurovision'a ilk kez 1975 yılında katılmış, toplamda 34 yarışmada yer almıştı. Daha önce, 1976 - 1977- 1979 ve 1994 yıllarında çeşitli sebeplerle yarışmaya katılmama kararı alınmıştı. 2013'te ise TRT Genel Müdürlüğü Eurovision Şarkı Yarışması'ndan çekilme kararı almıştı.

Yapılan resmi açıklamada TRT, kararın alınmasında yarışma kurallarında yapılan değişiklikler ve haksızlıkların etkili olduğunu belirtmişti. TRT, Eurovision'da oylamaların 2000'li yıllarda izleyici oylamasıyla yapıldığını ve bunun Türkiye'nin başarı kazanmasında etkili olduğunu vurgulamıştı. 2011'den itibarense izleyici oylarının etkisinin yarıya indirilmesini (%50 izleyici, %50 jüri) , ayrıcalıklı ülkeler Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın lehine bir karar olarak yorumlamıştı.

Edis Eurovision