Edirne'ye Bulgar akını katlanarak sürüyor! Tabelalar Bulgarca oldu!

TAKİP ET

Türk Lirası'ndaki değer kaybının ardından Bulgar levası 9,44 TL'ye ulaştı. Tüm alışverişleri için Edirne'ye gelen Bulgarlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun araç kuyrukları oluşturmaya başladı. Edirne'deki dükkan tabelalarına Bulgarca eklendi. İşte son durum...

Türk Lirası'nın erimesiyle ucuz alışveriş için Türkiye'ye gelenlerin sayısı artıyor. Bulgar Levası'nın 9.44 TL olmasının ardından Edirne'ye Bulgar akını huz kazandı. Haftada 1 gelen Bulgarlar, neredeyse hergün Edirne'ye gelmeye başladı.

1 LEVA 9,44 TL OLDU
Başta Bulgaristan olmak üzere Azerbaycan ve Gürcistan'dan Türkiye'ye adeta akın var. Son dönemde Bulgar para birimi levanın TL karşısında 9,44'e ulaşması Türkiye'ye ilgiyi artırdı.

UZUN  ARAÇ KUYRUKLARI
Günlük market ihtiyaçlarından mobilyaya, giyimden kozmetiğe bütün ihtiyaçlarını Türkiye'den karşılamaya gelen Bulgarlar Edirne'ye akın ediyor. Bu kapsamda Türkiye'nin Bulgaristan'a açılan kapısı Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk da her geçen gün artıyor. Her gün sınır kapısında uzayan araç kuyrukları dikkat çekiyor.

TABELELAR BULGARCA OLDU: "BULGARCA BİLEN ELEMAN ARANIYOR"
Diğer yandan Edirne esnafı da gelen Bulgar müşterilerine uygun yeni adımlar atıyor. İş yerleri tabelalarında Türkçe'nin yanında Bulgarca yazılar ekledi. Birçok işletme sahibi de Bulgarca bilen çalışan bulmak için ilanlar vermeye başladı.


edirne bulgaristan bulgar alışveriş türk lirası bulgar levası para ucuz alışveriş