Ed Asner kimdir? Dünyaca ünlü sanatçı Ed Asner hayatını kaybetti

TAKİP ET

Emmy ödüllü dünyaca ünlü sanatçı Ed Asner, 91 yaşında hayatını kaybetti. Ed Asner'in ölüm nedeni açıklanmazken, üzücü haberi menajeri ve ailesi açıkladı.

ABD'li oyuncu Ed Asner, 91 yaşında hayatını kaybetti. Ed Asner’in bu sabah hayata veda ettiği belirtilirken, ölüm nedeni açıklanmadı. Kariyeri boyunca 300’den fazla yapımda yer alan ve özellikle ABD’de The Mary Tyler Moore Show’da canlandırdığı Lou Grant karakteriyle hafızalara kazınan Asner’in ölüm haberini menajeri ve ailesi açıkladı.

ED ASNER KİMDİR?
Pixar yapımı, 3 boyutlu komedi-drama macera türlerindeki animasyon filmi Up'taki (Yukarı Bak) yaşlı Carl Fredricksen'i seslendirmeyi içeren birçok rolde alan Asner, kariyerinde birçok rolde yer aldı.

Ed Asner, ABD’de The Mary Tyler Moore Show isimli sitcom’la popülerliği elde etmişti. Lou Grant karakteri ilk olarak 1970'lerde 'Mary Tyler Moore Show'da Mary Richards'ın patronu rolünü canlandıran Asner, daha sonra 1977'den 1982'ye kadar Los Angeles Tribune'ün öfkeli editörü olarak aynı karaktere hayat vermeye devam etti.

Yedi sezon oynadığı "Lou Grant" rolü oyuncuya en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında üç Emmy ödülü kazandırmıştı. Oyuncu, başka mini dizilerdeki rolleriyle de Emmy kazanmıştı. 

Asner, 1982 yılında Ekran Oyuncuları Derneği Ödülleri (SAG) Başkanı'yken, ABD'nin Latin Amerika'daki müdahalelerine karşı konuşmuş, konumundan ayrılmak zorunda kalmıştı. 

Oyuncu daha sonra 2009 yılında animasyon filmi Up’ta Carl Fredricksen karakterini seslendirmişti. 

ed asner oyuncu sanatçı vefat