Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu silahlı saldırı sonucu öldürüldü! Şafak Mahmutyazıcıoğlu kimdir

TAKİP ET

Sunucu Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, İstanbul Yeşilköy'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırının Mahmutyazıcıoğlu'nun Yeşilköy'deki bir restoranda oturduğu sırada gerçekleştiği öğrenildi. Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 2 kişi yakalandı.

Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na silahlı saldırı düzenlendi. İstanbul Yeşilköy'de şoförüyle birlikte bir restoranda oturan Mahmutyazıcıoğlu'na dışarıdan gelen şahıslar silahla ateş açtı. Vücuduna 4 mermi isabet eden Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde hayatını kaybetti.

GECE YARISI DÜZENLENDİ
Silahlı saldırı, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun İstanbul Yeşilköy'deki bir balıkçı restoranında oturduğu sırada gerçekleşti. 00.30 sırada dışarıdan gelen şahıslar Mahmutyazıcıoğlu ve şoförünü kurşun yağmuruna tuttu. Toplam 7 el ateş edildiği öğrenildi.

Saldırı sonrasında restoran ve çevresinde büyük panik yaşanırken saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Vücuduna 4 kurşun isabet ederken Mahmutyazıcıoğlu hayatını kaybetti.

Olayda yaralanan şoförü ise hastaneye kaldırıldı. 

SALDIRGANLAR KAÇTI
Saldırı sonrası olay yerinden kaçan saldırganların yakalanması için emniyet birimleri harekete geçti. Bölgedeki güvenlik ve MOBESE kameralarını incelemeye alan emniyet birimleri, konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

ALAATTİN ÇAKICI'NIN DA AVUKATIYDI
Avukat olan Mahmutyazıcıoğlu, Alaattin Çakıcı'ya yakınlığıyla biliniyordu. Çakıcı tahliye olduktan sonra sosyal medyadan paylaşım yapan Mahmutyazıcıoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

"Meslek hayatımdaki ilk müvekkilim, amcam Alaattin Çakıcı, cezaevinden çıktıktan sonra covid nedeniyle geciken ziyaretimi teknesinde yaptım. Bundan sonra sağlık ve huzur senden eksik olmasın."



OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER


BİRCAN BALİ: "SON SÖZLERİ 'LÜTFEN BENİ KURTARIN' OLDU"
Ece Erken'le uzun yıllar program sunan Bircan Bali, Söylemezsem Olmaz programında Mahmutyazıcıoğlu'nun ölümü hakkında konuştu.

Canlı yayında gözyaşlarına boğulan Bircan Bali "Kıymetli abim, vücuduna 7 kurşun isabet edecek şekilde vuruldu. Hastanede kan kaybından dolayı öldü. Ece'yle inanılmaz bir ilişkisi vardı. Önce şoföre sıkmışlar sonra Şafak abiye. Hastane olay yerine çok yakın. Saatlerdir Ece'den haber alamıyoruz. Gece hastaneye gitmiş. Hastanın öldüğünü duyduğu an onu göndermişler. O saatten itibaren Ece'ye kimse ulaşamıyor" şeklinde konuştu.

Bircan Bali, Mahmutyazıcıoğlu'nun ölmeden önceki sözlerininin "Lütfen beni kurtarın" olduğunu ifade etti.

SALDIRI ANINA İLİŞKİN ÇARPICI İDDİALAR
Adli Tıp Kurumu önünden yapılan bağlantıda Beyaz TV Muhabiri, Mahmutyazıcoğlu'nun dün gece eski Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile bir toplantı yaptığını belirtti. Muhabir, daha sonra yaşananları ise şöyle anlattı: "Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beşiktaş'ın eski başkanı Fikret Orman'la görüşüyor. Buradaki toplantının ardından Fikret Bey uçağı olduğunu söyleyerek mekandan ayrılıyor. Daha sonra mekâna saldırıyı gerçekleştiren iki şahıs geliyor. Şafak Bey'le görüşmek istemişler."

Mahmutyazıoğlu'nun kendisiyle görüşmek isteyen iki kişiyi, bulundukları mekanın arka tarafında bir yere götürdüğünü anlatan Beyaz TV muhabiri, "Burada 1 milyon liralık bir davayla ilgili aralarında tartışma çıkıyor. Tartışmayı gören Şafak Bey'in şoförü mekana geliyor. Tartışma iyice büyüyor ve Şafak Bey'e ateş etmeye başlıyorlar. Yanlış bilmiyorsam sağ bacağına iki el ateş ediyorlar ve yere düşen Şafak Bey'i sürüklüyorlar. Sürükledikten sonra da iki el daha ateş ediyorlar" dedi.

TGRT Haber'de Cem Küçük'ün olayla ilgili verdiği bilgiler şu şekilde:
"Saat 00:25 sularında Şafak Mahmutyazıcıoğlu restorandan çıkacakken yanına 2 kişi geliyor. Mahmutyazıcıoğlu bu kişileri tanıdığını söylüyor. 4-5 dakika konuştuktan sonra yanlarına bir kişi daha geliyor ve Mahmutyazıcıoğlu'nun şoförünün ayağına ateş ediyor. Daha sonra Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun bel altına 7 kurşun atılmış. Bel üstünde veya kafasında bir şey yok. Ama kan kaybından ve kurşunlardan biri de damarını yırtığı için hayatını kaybetmiş."

FİKRET ORMAN'DAN AÇIKLAMA
Skorer'den Serdar Sarıdağ'a konuşan Fikret Orman, "Kardeşimi kaybettim! Benim çok sevdiğim bir insandı. Kardeşim gibiydi. Hala olayın şokundayım. Çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Orman devamında şunları söyledi:
"Saldırı gece yarısı 00:00'da gerçekleşmiş. Ben saat 18:00'de yanına gittim 20:00'de oradan ayrıldım. Öncesinde beni aradı, ABD'ye gitmeden önce 'gel bir yemek yiyelim' dedi. Ben de o yüzden gitmiştim. Kızım beklediği için yemekten erken ayrıldım. Sonra gece haberi duydum, inanamadım. Allah ailesine, sevdiklerine sabır versin. Tüm Beşiktaşlıların başı sağ olsun."

2 KİŞİ YAKALANDI
Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 2 kişi yakalandı. Kimlikleri tespit edilen 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

AHMET NUR ÇEBİ'DEN AÇIKLAMA
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Sayın Şafak kardeşimizin ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Annesine, babasına, çocuklarına, eşlerine, yakınlarına sabır diliyorum. Beşiktaş'a hizmet etti. Camia olarak yaptıklarıyla ilgili kendisini minnetle anacağız. Talihsiz bir olay. Çok üzüldüm. Kendisiyle 2-3 yıl çalışma arkadaşlığım oldu, rahmet diliyorum. Hayat devam ediyor, takımı burada... Sevdiği renkler, Beşiktaş... Biz de camia mutlu olsun diye uğraşıyoruz. O da Beşiktaş'ın başarılı olmasını isterdi. Nur içinde yatsın" açıklamalarını yaptı.

ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU KİMDİR
Avukat olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beşiktaş'ta bir dönem yöneticilik yapmıştı. Fikret Orman'a yakınlığıyla bilinen Şafak Mahmuyazıcıoğlu son dönemde Beşiktaş yönetiminden bazı isimlere sosyal medya üzerinden tepki gösteriyordu.

İlk evliliğinden 3 çocuğu bulunan Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken ile geçtiğimiz yıl dünyaevine girmişti. 

Olaylı bir evlilik süreci yaşanırken Mahmutyazıcıoğlu'nun eski eşi yaşananlara tepki göstermiş, uzun süre magazin basınında konuyla ilgili haberler çıkmıştı. 


BODRUM'DA EVLENMİŞLERDİ
Haziran evinde dünyaevine giren Ece Erken nikâhtan fotoğraf paylaşıp altına şu notu düştü: “Herkese selam, biz evlendik… Mutluluğumuzu sizinle paylaşmak istedik. Başta ailemize sonra dostlarımıza, sevenlere yanımızda olan herkese teşekkür ederiz.”

Çift, aile arasında Bodrum'da yapılan nikahla dünyaevine girmişti.


CENAZESİ RİZE'YE GÖTÜRÜLECEK
Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun kuzeni Mehmet Akyüz, olayın nedeniyle ilgili bilgileri olmadığını ifade ederek, "Cenazesi Rize'ye götürülecek" dedi.

şafak mahmutyazıcıoğlu ece erkenin kocası ece erkenin eşi şafak mahmutyazıcıoğlu kimdir şafak mahmutyazıcıoğlunu kim vurdu şafak mahmutyazıcıoğlu saldırı