E-Devlet'ten seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izin belgesi kaç güne çıkar?

TAKİP ET

Seyahat izin belgesi nasıl alınır? E-Devlet'ten seyahat izin belgesi alınır mı? E- Devlet'ten seyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izin belgesi kaç güne çıkar? İşte cevabı... Son kabine toplantısının ardından açıklanan yeni koronavirüs önlemleri neticesinde, tüm illerde sokağa çıkma kısıtlaması olan günler ve saatler içerisinde zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahat yasaklandı. Bu kapsamda şehirler arası yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar seyahat izin belgesi nereden ve nasıl alınır sorularına yanıt aramaya başladı.

Türkiye'de artan koronavirüs vakalarının ardından son kabine toplantısında yeni tedbirler alındı. Bu tedbirlerden birisi de sokağa çıkma yasağının olduğu günler ve saatlerde zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatin yasaklanmasıydı. Bu günler ve saatler içerisinde seyahat etmeleri gereken vatandaşların ise seyahat izin belgesi alması gerekiyor. 

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre sokağa çıkma kısıtlamasında il dışına çıkmak isteyenlere seyahat izin belgesi almak zorunlu tutuluyor.

65 yaş üzeri vatandaşlar, gün veya saat ayrımı olmaksızın, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan zaman içerisinde, özel araç veya toplu taşıma araçlarıyla yapacakları seyahatler için izin belgesi almak zorundalar. 

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?
Seyahat izin belgesi almak için E- Devlet veya ALO 199 hattından başvuru yapmanız gerekiyor. 

E-DEVLET ÜZERİNDEN SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?
E- Devlet üzerinden seyahat izin belgesi almak için E- Devlet hesabınıza girip “yeni başvurular” kısmından ilgili kısmı seçerek, gerekli bilgilerinizi doldurup başvurunuzu yapabilirsiniz. 

Seyahat izin belgesi nasıl E- Devlet üzerinden nasıl alınır? E-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor.

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

SEHAYAT İZİN BELGESİ ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

ZORUNLU HALLER DIŞINDA SEYAHAT YASAK
Sokağa çıkma kısıtlaması olan zaman dilimi içerisinde özel veya toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmek isteyenlerin zorunlu bir durumu veya mazereti olmak zorunda. 

Zorunlu durumlar ise şu şekilde:

Askerlik görevini tamamlayarak yerleşim yerine dönmek isteyenler

Birinci dereceden vefat eden yakınlarının cenazesine katılacak olanlar

Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

ÖSYM tarafından ilan edilen merkezi sınava katılacak olanlar

Bulunduğu şehirden,ikamet ettikleri yere dönmek isteyenler

Ceza infaz kurumlarından salıverilen,

seyahat izin belgesi seyahat e devlet yolculuk şehirlerarası yasak tedbir yasak koronavirüs yol izni alo 199