DW'nin iyi yüzü: "Mülteciler Türkiye'de kalmalı" diyen DW, "AB ses bombası deniyor" videosunu yayınlamadı

TAKİP ET

Almanya kontrolünde DW'nin iki yüzü bir kez daha ifşa oldu. DW'nin "Avrupa Birliği, mültecilere karşı ses bombası deniyor" başlıklı haberini Türkiye'de yayınlamadığı ortaya çıktı. Sık sık mültecilerin, kaçakların Türkiye'den gidemeyeceği dezenformasyonu yapan DW'ye tepkiler çığ gibi büyüyor.

Almanya kontrolündeki DW News, Türkiye'de de DW Türkçe adıyla yayın yapıyor. Türkiye'deki yayınlarında sık sık mülteci, kaçak, göç konularına değinen kuruluş, kamuoyundaki tepkileri "Irkçılık" olarak yaftalayıp, kurum çalışanlarıyla dezenformasyona başvuruyor.

DW'ye bağlı çalışan bazı şahıslar, sosyal medya üzerinden sık sık başkalarını hedef alıp, "Irkçılık" yapıldığını öne sürerken, DW'nin bazı haberleri Türkçe'ye çevirmediği ortaya çıktı. 

"AB, MÜLTECİLERE KARŞI SES BOMBASI DENİYOR" HABERİNE TÜRKİYE'DE SANSÜR
DW, geçtiğimiz yıl yayınladığı "Avrupa, mültecilere karşı kullanılacak bir 'Ses bombasını' test ediyor" başlıklı haberini Türkiye'de erişime kapattığı ortaya çıktı.

DW'nin, Türkiye'den erişilemeyen haberinde ise çarpıcı ifadeler var. Yunanistan'ın, mülteci ve göç hareketlerini engellemek için insanlık dışı bir şekilde ses bombası denediği üzerinde duruluyor.

DW'nin Türkiye'ye servis etmediği haberinde, Yunanistan'ın mültecileri engellemek için kullanacağı ses dalgalarında askeri araç ve personeli kullanacağı vurgulanıyor. 

Türkiye'de izlenmesine izin verilmeyen video sosyal medyada gündem oldu. DW'nin Türkiye'de erişime kapattığı video şu şekilde:

"SIĞINMACILAR KALMALI" DEZENFORMASYONU
DW, Türkiye'de Avrupa'da yaptığı haberlerin tam tersini yapıyor. Son günlerde sığınmacılar konusunda birçok yayın paylaşan DW'nin bazı haberleri şöyle:



İKİ YÜZLÜ TUTUMA TEPKİLER BÜYÜK!
DW Türkçe'nin, Türkiye'yi adeta mülteci havuzu haline getirmek istediği yayınlar dikkat çekerken, AB'nin mültecileri engellemek için yaptığı çalışmaları erişime kapatması tepkileri artırıyor. 

Sosyal medyada öne çıkan yorumlardan bazıları şu şekilde:


dw dw türkçe almanya sığınmacı suriyeli mülteci türkiye ses bombası