Düzce depreminden saatler önce AKP ve MHP, İBB'nin yardım teklifini reddetti

TAKİP ET

İBB'nin riskli binaların tahliyesinde vatandaşa verilen kira yardımının 1500 liradan 4500 liraya çıkarılması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Teklifin reddedilmesinden saatler sonra İstanbul dahil birçok ilde hissedilen Düzce depremi meydana geldi.

Düzce'de saat 04.08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da beklenen büyük depremi bir kez daha akıllara getirdi.

İstanbul'da binlerce binanın kentsel dönüşüme girmesi gerekirken, dün İBB Meclisi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları için 'kira yardımı' tartışması yaşandı.

İBB, kentsel dönüşüm için vatandaşlara verilen 1500 TL'lik kira yardımını 4500 TL'ye yükseltmek istedi. Ancak teklif, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından video ve belge paylaşan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Komisyon raporunda 'mevzuatın imkan verdiği en üst miktara kadar' ibaresi geçiyor. Bu rakam maalesef çevre Bakanlığı tarafından 1500 TL olarak açıklandı. Biz de 3 katına kadar yani 4500 TL olması gerektiğini teklif ettik. Akp ve MHP kabul etmedi. Video ekte!"

Düzce Düzce depremi AKP MHP İBB