Düzce'deki deprem İstanbul depremini tetikler mi?

TAKİP ET

Düzce'de meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem İstanbul dahil birçok ilde hissedildi. Depremin Büyük İstanbul Depremi'ni etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu. Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre saat 15.40'ta Düzce Merkez'de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil birçok ilde hissedilirken, olumsuz bir durum olmadığı açıklandı.

Ancak Düzce depreminin İstanbul depremini tetikleyip tekiklemeyeceği merak konusu oldu. Deprem Uzmanı Prof.Dr. Şükrü Ersoy, önemli değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, "Bu deprem İstanbul’a gerilim yüklememiştir. Ancak yıkıcı İstanbul depreminin olması kaçınılmaz. Bu yüzden kentsel dönüşümün bir an önce tamamlanması gerekiyor’’ dedi.

NTV canlı yayınında konuşan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:
"Biliyorsunuz ki Düzce'de 1999 Kasım ayında bir deprem olmuştu. Düzce deprem bölgesi. Bir önceki depremde Avcılar'dan depremi hissetmiştik. Deprem dalgalarında iletim daha kolay oluyor. Bazı kaynaklara göre 5.3, bazı kaynaklara göre 4.9. Anladığıma göre İstanbul'dan Bolu'ya kadar hissedilmiş. Ancak bu İstanbul depremi değil, Marmara'nın depremi değil. Marmara'da beklediğimiz deprem ayrı bir deprem. Düzce'nin depremi bu, bizi dolaylı yoldan etkiledi"

düzce istanbul deprem istanbul depremi deprem uzmanı