Dünyanın beklediği konuşmasını yaptı: Rusya lideri Putin'den sert sözler

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Putin, dünyanın merakla beklediği konuşmasını yaptı. İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı elde edilen zaferi kutlayan Putin, sert mesajlar verdi.

Rusya ile Ukrayna arasında 75 gündür savaş devam ederken Rusya lideri Putin'den açıklamalar geldi.

Moskova'daki Kızıl Meydan'da, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı elde edilen zaferi kutlayan Rusya Devlet Başkanı Putin, sert açıklamalar yaptı.

Putin, Ukrayna’nın işgalinin gerekli olduğunu söylerken, “Çünkü Batı bizim topraklarımıza ve buna Kırım da dahil, buraları işgal etmeye hazırlanıyordu” dedi.

"TAM ZAMANINDA YAPILDI"
Ukrayna’yı işgal etme sürecinde yaralanan ya da ölen Rus askerlerine ve yakınlarına yardım edileceğini duyuran Putin, “NATO, sınırımızda tehdit unsuru oluşturuyordu. Batı bizi dinlemedi. Özel askeri operasyon zorunluydu ve tam zamanında yapıldı, düşmanlar Rusya’ya karşı teröristleri kullanmaya çalıştı” ifadesini kullandı.

11 DAKİKALIK KONUŞMA
Putin, Rus askerleri ve Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde savaşan gönüllülere seslenerek “Sizler vatanımız ve ülkemizin geleceği için savaşıyorsunuz. Her askerin ölümü bize acı veriyor. Devlet, yaşamını yitiren askerlerin ailelerine yardımcı olmak için her şeyi yapacak” dedi.

Putin konuşmasını, “Rusya için, Zafer İçin, Yaşasın!” sözleriyle bitirdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 75’inci gününde konuşan Putin’in açıklamaları 11 dakika sürdü. Putin, savaşın gidişatı ile ilgili bir açıklama yapmazken birkaç kez 1941’de Sovyetler Birliği’nin Adolf Hitler’e karşı elde ettiği zaferle Ukrayna’da yaşananları benzetti.

putin moskova ukrayna rusya avrupa savaş