Dünya yıldızlarını solladı, Enner Valencia, Avrupa'da zirveye yerleşti

TAKİP ET

Süper Lig'de gol kralı konumunda bulunan Fenerbahçeli golcü Enner Valencia, Avrupa'da da zirveye yerleşti. Valencia, pozisyonları gole çevirme konusunda dünya yıldızlarını geride bıraktı.

Süper Lig'de takım olarak sergiledikleri performansla taraftarını mutlu eden Fenerbahçe'de bireysel performanslar dikkat çekiyor. Fenerbahçe'de en çok öne çıkan isimlerin başında ise Enner Valencia yer alıyor.

AVRUPA'DA ZİRVEYE YERLEŞTİ

Süper Lig'de müthiş bir grafik çizen Ekvadorlu forvet 5 maçta 7 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Valencia sadece gol anlamında değil, bitiricilik konusunda da kariyer zirvesini yaşıyor.

Takvim'in haberine göre, yıldız futbolcu bu sezon Süper Lig'de girdiği pozisyonların yüzde 53,8'ini gole çevirmeyi başardı. Valencia böylece Avrupa'nın 10 büyük liginde en az 3 gol atan hücum oyuncuları dikkate alındığında zirveye çıkmayı başardı.

Ekvadorlu yıldız, Avrupa'nın çok önemli isimlerini de solladı. Valencia'nın ardından yüzde 50 bitiricilik yüzdesi olan Beto, Gonzalez ve Dolgov yer alıyor. Sezona fırtına gibi giren Haaland yüzde 40,7'lik bitiricilik oranıyla 8. sırada yer alabildi. Neymar ise yüzde 39,1'le 9. oldu.

Valencia Avrupa futbol Fenerbahçe