Dünya turuna çıkan Türk gezgin Halil Kaptan, Kamboçya'da bindiği motorcunun kendisine hareketini paylaştı

TAKİP ET

Dünya turuna çıkan 18 yaşındaki Türk gezgin Halil Kaptan, Kamboçya'da bindiği motosikletin sahibi tarafından tacize uğradı. O anları sosyal medyada paylaşan Kaptan'ın videosu 4 milyondan fazla izlendi.

Dünya turuna çıkan 18 yaşındaki Halil Kaptan, gezdiği ülkelerden görüntüleri sosyal medya hesabından ve YouTube kanalından paylaşıyor.

Son olarak Kamboçya'ya giden Kaptan, Instagram hesabından paylaştığı bir video ile gündemde.

Otostop çeken ve bir motosiklete binen Kaptan, motorcu tarafından tacize uğradığı anları sosyal medyada paylaştı.

Motorcunun elini koyduğu yeri ve kameraya öpücük attığı anları paylaşan Kaptan'ın videosu Instagram'da 4 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

İşte o anlar:

        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Halil Kaptan (@halillkaptan)'in paylaştığı bir gönderi

 

15 YAŞINDA TÜRKİYE'Yİ GEZMEYE BAŞLADI

Halil Kaptan, Akşam gazetesine verdiği röportajda nasıl gezgin olduğunu ve dünyayı gezmeye nasıl karar verdiğini şöyle anlatıyor:

"Çocukluğum Adana'da geçti. 15 yaşımda tek başıma İstanbul'a taşındım ve burada yaşamaya başladım. İstanbul'da kaldığım zamanlarda fırında çalışıyordum. Beş ay para biriktirdikten sonra her şeyi geride bırakıp Türkiye turuna çıktım. Türkiye turunda sokaklarda kalarak bileklik satıyordum. 18 yaşıma kadar bu şekilde gezdim. Bu süre zarfında ise para biriktiriyordum. 18 yaşıma geldiğimde dünya turuna çıktım. Ailem Adana'da yaşıyor. Lise mezunuyum.

En kolayından başlamayı tercih ettim ve Türkiye turuna çıktım. Amacım hem para biriktirmek, hem de gerçekten 'Bu seyahati istiyor muyum?' sorusuna cevap bulmaktı. Sonrasında çok istediğimi fark ettim ve dünya turuna çıktım. İlk ülkem Gürcistan oldu, çünkü en kolayı ve bize en yakın ülkeydi. Gürcistan seyahatim bittikten sonra Türkiye'ye geldim ve dünya seyahatini gerçekten istediğime karar verdim. Sonra Balkanlar turuna çıktım. Bu şekilde seyahatlerim devam etti.

"SEYAHATİM 70 DOLARLA BAŞLADI"

Balkanlar ve Azerbaycan'da tamamen yerel insanların evinde kalıp, çadır kurarak ve bileklik satarak gezdim. Cebimde çok az bir bütçe vardı. Şimdi ise sosyal medyada içerik üreterek geziyorum. Çok az getirisi oluyor ama bana yetiyor." diyen Halil, Türkiye'de 40 şehri gezmiş bugüne kadar. Dünyada ise 8 ülkede bulunmuş ve seyahati devam ediyor. Ben bu haberi yazarken Kamboçya'da idi, şimdi nerede bilinmez. Halil'den ilginç bir anısını anlatmasını istediğimde şunu söyledi: "Karadağ'ın Budva şehrinde tuvalete girmek istemiştim ama ücretliydi. Cebimde sadece 20 cent vardı ama giriş ücreti 40 cent'ti. Bir şekilde görevliyi ikna edip girdim. Çantamı köşeye bırakayım derken görevlinin tüm tuvaletlere girdiğini fark ettim. O çıktıktan sonra ardından girdim ve kendisinin tüm tuvalet kâğıtlarını aldığını fark ettim. Bunu neden yaptığını sorduğumda da parayı eksik verdiğim için yaptığını söyledi. O gün hayatımın en ilginç günlerinden biriydi."

Gezgin dünya turu Kamboçya Halil Kaptan