Dünya Sağlık Örgütü: 500 bin kişi ölebilir

TAKİP ET

DSÖ'den koronavirüse karşı korkutan açıklama geldi. Avrupa Bölge Başkanı Hans Kluge, vaka ve vefat sayılarındaki artışın devam etmesi durumunda şubata kadar Avrupa'da 500 bin kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedebileceğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Başkanı  Hans Kluge yaptığı basın açıklamasında, yeni vakaların ve ölümlerin artmasıyla Avrupa ülkelerinin koronavirüsün yayılmasını engellemek için daha çok çalışması gerektiğini açıkladı.

53 Avrupa ülkesindeki yayılma oranının "oldukça endişe verici" olduğunu ve Delta varyantı nedeniyle yeni vaka sayılarının rekor seviyelere ulaştığını belirten Kluge, eğer bu şekilde devam ederse şubata kadar Avrupa'da 500 bin kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedebileceğini ifade etti.

Kluge, "Taktiğimizi Covid-19 vakalarında yaşanan artışla mücadele etmeye çalışmaktan bu artışların en başında meydana gelmesini önlemek olarak değiştirmeliyiz" dedi.

Avrupa'da yeni vaka sayıları bir önceki haftaya kıyasla geçen hafta yüzde 6 artarak yaklaşık 1.8 milyon oldu. Hayatını kaydebenlerin sayısı aynı dönemde yüzde 12 artış kaydetti.

dsö koronavirüs salgın korona avrupa vefat