Dünya iyice şaşırdı: Sahibi Rus olan kedilere yaptırım geldi!

TAKİP ET

Uluslararası Kedi Federasyonu, Sahibi Rus olan ve Rusya'da yetiştirilen kedilere yaptırım kararı aldı. Federasyon, kedilerin ithalatına, soykütüğüne kaydedilmesine ve gösterilere katılmasına yasak getirdi.

Rusya'ya yönelik geniş çaplı yaptırımlar raydan çıktı. Dünya yaptırımlarda iyice şaşırdı. İlginç bir yaptırım kararı Uluslararası Kedi Federasyonu'ndan (FIFE) geldi.

FIFE'nin yaptığı açıklamada, 1 Mart’tan itibaren, “Rusya’da yetiştirilen hiçbir kedinin Rusya dışında rastgele bir FIFE soy defterine kaydedilemeyeceğine karar verdi. Hangi kuruluş, hangi kuruluşa üye olursa olsun, Rusya’da yaşayan katılımcılara ait hiçbir kedinin Rusya dışındaki rastgele bir FIFE fuarına girmesine izin verilmeyecektir.” ifadelerine yer verildi.

Devamında ise "Ukraynalı dost kedi meraklılarımız, bu zor koşullarda kedilerine ve diğer hayvanlara umutsuzca bakmaya çalışıyorlar. Polonya, Romanya, Macaristan, Slovakya ve Moldova gibi Ukrayna'ya komşu olan FIFE kulüplerinin birçok üyesinin Ukraynalı yetiştirici arkadaşlarına yardım eli uzatmasından son derece mutluyuz" denildi.

Bu açıklamanın ardından FIFE Rusya’dan yetiştirilen hiçbir kedinin Rusya dışında herhangi bir FIFE kütüğüne kaydedilmemesi, Rusya’da yaşayanlara ait hiçbir kedinin FIFE fuarına katılamayacağı belirtildi. 

Açıklamada kısıtlamaların 31 Mayıs’a kadar geçerliği olduğu ifade edildi. FIFE aynı zamanda Ukrayna’daki kedi yetiştiricilerini destekleme kararı aldı. 

kedi rusya rus kediler kedi federasyonu yaptırım avrupa batı ukrayna savaş