Dubai'de düzenlenen bisiklet turundan renkli görüntüler

TAKİP ET

Şeyh Zayed Yolu, Dubai'de düzenlenen  İkinci Bisiklet Turu için dev bir bisiklet parkuruna dönüştürüldü.

BAE'nin en işlek caddesi olan Şeyh Zayed Yolu, bu sene ikincisi düzenlenen ve bisiklet meraklılarının büyük ilgisini çeken Dubai Ride için dev bir bisiklet parkuruna dönüştürüldü. 

Dubai Fitness Challenge (DFC) etkinlikleri kapsamında düzenlenen, halkın katılımına ücretsiz olarak açık olan etkinliğe bu sene 32.750 bisikletli katıldı. 14 km uzunluğundaki parkur boyunca katılımcılar keyifli anlar geçirdi

Her yaştan amatör veya profesyonel biriklet sürücülerine açık olan etkinlikte 10 yaş ve üstü profesyonel bisikletçiler, Şeyh Zayed Yolu ve Aşağı Finans Merkezi Yolu boyunca beş farklı başlangıç noktasından itibaren 14 km'lik parkurda bisiklet sürdüler.  Bu uzun parkur boyunca pedal çevirenler, Gelecek Müzesi, Dubai Kanalı, Dubai Şehir Merkezi ve Emirates Kuleleri gibi şehrin en önemli simge yapılarından bazılarının önünden geçtiler. 

Amatör olarak katılan bisikletçilerden Beş yaşında olan bisikletçilerin de kendi bisikletleriyle ve hatta daha küçük çocukların aileleriyle birlikte güvenle zaman geçirdiği ikinci bir 4 km'lik rotayı kullananlar ise Burç Halife külesinin muhteşem manzarasına sahip Şeyh Muhammed bin Raşid Bulvarı'nın etrafında bisiklet sürdüler.

Etkinlikler ilgili açıklama yapan Dubai Veliaht Prensi ve Dubai Yürütme Konseyi Başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Rashid Al Maktoum şunları söyledi: "Dubai Ride, Dubai halkının sağlık ve spora öncelik verme konusundaki kararlılığını göstermektedir. Bu sosyal etkinliğe tanık olmak ve 32.750 bisikletçiyi ağırlamak bizim için bir gurur anıydı. Katılan her bisikletçi dünyaya, Dubai'nin yaşamak, çalışmak ve ziyaret etmek için en güzel şehirlerden biri olduğunun gösterilmesine katkısı" dedi. Maktoum konuşmasını "Bu yılki Dubai Fitness Challenge'da her vatandaşı, ziyaretçiyi olumlu yönde etkilemeye devam edecektir. Ben de devlet kurumlarını ve özel işletmeleri Dubai'yi daha da mutlu ve sağlıklı bir şehire dönüştürmeye yardım etmeye çağırıyorum. Organizatörlere, ortaklara ve bu olağanüstü etkinliğin başarısına katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum” şeklinde sürdürdü.

27 Kasım'a kadar sürecek olan DFC'nin aksiyon dolu takvimi, daha önce hiç olmadığı kadar çeşitli ve kapsayıcı fitness aktiviteleri ve etkinlikleri sunuyor. Katılımcılar 30 gün boyunca 30 dakikalık günlük aktivitelerini tamamlarken daha serin havalarda dışarı çıkmaya gayret ediyor. Her yaştan ve yetenekten herkes Kite Beach, Expo 2020 Dubai ve Mushrif Park'taki üç ücretsiz Fitness Köyü'nün de keyfini çıkarabilir. Şehir genelinde iş ve konut alanlarında 14 Fitness Merkezi, büyük spor etkinlikleri ve 5.000'den fazla ücretsiz canlı ve sanal fitness dersi de halkın hizmetine sıunuluyor.  

Bu etkinlikler Dubai Turizm ve Dubai Spor Konseyi tarafından organize edilmektedir. Etkinlik ortağı DP World ile birlikte Aviv Clinics, Emaar ve Emirates NBD yer alırken resmi ortakları arasında Emirates Airline, Mai Dubai ve Noon bulunuyor. Hükümet ortakları olarak ise Güvenlik Komitesi, Dubai Polisi, Yol ve Ulaşım Otoritesi (RTA), Dubai Ambulans ve Arabian Radio Network (ARN) ile STEPPI bu etkinlikte yer almaktadır.

dubai ride dubai bisiklet turu