Dubai'de bulunan Palmiye Adaları'na "Mutlu Ramazanlar" yazısı yazıldı ortaya bu görüntüler çıktı

TAKİP ET

Dubai'de Palmiye Adaları'na "Mutlu Ramazanlar" yazısı yazıldı, uçak yolcuları bu manzarayla karşılaştı.

Dünyanın gördüğü en iddialı mühendislik projelerinden biri olan Palmiye Adaları, sadece kum ve kayayla yapılmış, Dünyanın en büyük suni adalarındandır. Palmiye şeklindeki bu adalar o kadar büyüktür ki uzaydan bile görülebilmektedir.

Ramazan ayının gelmesiyle birikte Palmiye Adaları'na ışıklarla yazılan "Mutlu Ramazanlar" yazısı oldukça ilgi çekti. Uçakla seyahat eden yolcular Palmiye Adaları'nın üzeriden geçtikleri sırada karşılaştıkları manzarayla adeta büyülendi. O anlar uçak yolcusunun kamerasına yansırken görüntüler sosyal meydada viral oldu.

PALMİYE ADALARI HAKKINDA BİLGİ

Palmiye Adası Birleşik Arap Emirliklerinde yapılmış olan Dubai'ye ait yapay bir adadır. Burada bulunan yapay takımadaların ismi ise Palm Deyra, Palm Cumeyra, Palm Cebal Ali'dir. Palmiye Adalarına ismini veren palmiye şekli gökyüzünden net bir şekilde görülebilir. Adrenalin severler burada skydive yaparak bu muhteşem manzarayı canlı canlı izleyebilirler. 

 Palmiye Adalarının yapımında, Bafra Körfezinden alınan kumlar kullanılmıştır. Bu şekilde yapılan doldurma işlemi ise rainbowing adını almaktadır. Adada pek çok yerleşim yeri ve eğlence merkezi de bulunmaktadır. 

@vertexcgi Ramadan Dubai Palm #ramadan #ramadankareem #dubai #palm #plane #uae #رمضان ♬ original sound - We create the surreal real.