Dubai'de 15 milyon dolara satılan araç plakası dünya rekoru kırdı

TAKİP ET

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en kalabalık kenti Dubai'de düzenlenen bir açık artırmada, üzerinde 'P7' yazan araç plakası 15 milyon dolara satıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 1 Milyar Öğün Bağış kampanyası yararına düzenlenen bir hayır etkinliğinde ‘P7’ özel plakası açık artırmaya çıkarıldı.

Emirates Auction LLC tarafından satışa sunulan iki karakterli bir araç plakası 15 milyon dolar satılarak dünyanın en pahalı plakası unvanını kazandı.

Gelir, Dubai hükümdarı Şeyh Muhammed bin Raşid'in küresel gıda yardımı girişimi olan 1 Milyar Öğün Vakfı'na gidecek.

HaberHürriyeti'nde yer alan habere göre BAE, aşırı zenginlerin statülerini ve zenginliklerini göstermek için kullandıkları gösterişli plakaları hayır işleri için açık artırmaya çıkarmayı alışkanlık haline getirdi. Son müzayede, Abu Dabi'de 1 numaralı plaka için 52.2 milyon dirhem (yaklaşık 14 milyon dolar) ödeyen yerel işadamı Said Abdul Ghaffar Khouri tarafından 2008 yılında rekor kırdı.

Bu hafta sonu müzayede kazananının kimliği açıklanmadı.

Gösterişli plakalar Orta Doğu dışında da göz yaşartan fiyatlara ulaştı: Birisi bu yılın başlarında Hong Kong'daki müzayedede 25,5 milyon Hong Kong Doları'na tek harfli "R" plakasını satın aldı.

Yıllardır Dubai, mega zenginler için servetlerini sergilemek ve vergiden muaf bir yaşam tarzı yaşamak için güvenli bir yer olmuştur. Dünyanın diğer bölgeleri ekonomik bir gerilemeden endişe ederken, yüksek petrol fiyatlarının komşularına ve en önemli müşterilerine fayda sağlamasıyla birlikte emirlik ekonomisi güçlü olmaya devam ediyor.  

Dubai plaka dolar