DSÖ Donald Trump'ı yalanladı

TAKİP ET

(DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, ABD Başkanı Trump'ın 'koronavirüs labaratuvar kaynaklı' şeklinde yaptığı çıkışı yalanladı. Ryan yaptığı açıklamada "Bu virüsün doğal kökenli olduğundan eminiz." dedi.

ABD Başkanı Trump'ın 'koronavirüs labaratuvarda üretildi' şeklinde yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor. Öyle ki Trump bu konuda kanıtların olduğunu ama bunu açıklayamayacağını bile söylemişti. Bu iddialar üzerine (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan bir açıklama yaptı. Ryan açıklamasında "Bu virüsün doğal kökenli olduğundan eminiz." dedi.

ACİL DURUM DEVAM EDİYOR
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Ghebreyesus, Kovid-19 salgınıyla ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumunun" açık şekilde devam ettiğini vurguladı.

DEFALARCA İNCELENDİ: DOĞAL KÖKENLİ
Ghebreyesus, kendisine sorulan, Trump'ın, Kovid-19'un Vuhan kentindeki bir laboratuvarda üretildiği iddiası ve "DSÖ kendinden utanmalı çünkü Çin'in halkla ilişkiler ajansı gibi çalışıyor." açıklamasına ilişkin bir soruyu DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Ryan'ın yanıtlamasını istedi.
Ryan da pek çok bilim insanının Kovid-19'un gen dizilimini defalarca incelediğini belirterek, "Dolayısıyla, bu virüsün doğal kökenli olduğundan eminiz." ifadesini kullandı.

dsö dsö başkanı kim dsö başkanı dsö türkiye açıklaması dsö corona trumpin İddİasi koronavİrÜs labaratuvar