Dr. Ertan İskender, kendisini bıçaklayan hastasını intihar etmekten kurtarmış!

TAKİP ET

Ankara Hastanesi'nde görevli doktor Ertan İskender'in kendisini bıçaklayan hastayı daha önce intihar etmekten kurtardığı ortaya çıktı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dr. Ertan İskender, hastası Bayram Nargüner tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Bayram Nargüner, akşam saatlerinde polikliniğe gelip olay çıkartmaya başladı, Dr. Ertan İskender’i elinden ve belinden bıçakladı. İskender, sırtının sağ bölümünden ve sağ elinden yaralanarak tedaviye alındı. 

10 GÜN ÇOK KRİTİK 
Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç, yaralanan doktoru hastanede ziyaret etti. 

Prof. Dr. Mehmet Gülüm ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada şunları belirtti;
“Sırtından ciddi bir yaralanma oldu. Ve sağ elindeki parmağında ciddi bir yaralanması oldu. Parmaklarının bir tanesinde tam bir kesi vardı. 4,5 saat süren başarılı bir ameliyat sonrasında tekrardan dikildi. 10 gün kadar çok kritik bir süreç olacak. Sağ sırtındaki yaralanmasından dolayı hayati tehlikesi devam ediyor. Ciddi hayati organlara yakın bir bölge orası. Oldukça üzüntülü. 1 yıldan fazladır pandemi ile mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin en önünde olan sağlık çalışanları kendi evlerine dahi gidemezken bu sağlık çalışanlarının evlerine böyle hüzünlü haberler göndermek bütün sağlık çalışanlarının moralini bozmuş durumda. Şu an içeride sağlık çalışanlarında moral motivasyon düşüklüğü var. Son 2 yıldır sağlıkta şiddetle ilgili önleyici yasalar çıkarıldı. Biz de her türlü gelişmeyi iletiyoruz. Bu süreçlerin bir daha tekrarlanmaması arzuyla son bulmasını umut ediyoruz."

HASTANIN İNTİHARINI ENGELLEMİŞTİ 
Başhekim Prof. Dr. Rahmi Kılıç, Dr. Ertan İskender’in daha önce kendisini bıçaklayan hastanın intihar girişimini engellediğini açıkladı. 

Kılıç konuşmasının devamında, “Hasta yara yerine bağlı şikayetleri için doktora geliyor. Doktor arkadaşlar da bir sıkıntısı olmadığını söylüyorlar. İşin ilginç yanı bıçakladığı doktor arkadaş daha önce bu hastanın intihar girişimini engelleyen arkadaş. Psikolojik tedavisi devam eden ve poliklinikte kontrolü devam eden bir hasta. Doktorumuz elinden bıçaklanıyor. Bu durum ileride mesleğini yapmasını engelleyecek bir durum. Arkadaşımız 3 yıllık asistan, ortopedi uzmanı olmaya namzet bir arkadaş. Sağ elinde parmaklarını koparacak şekilde yaralanıyor. Sağ el bir ortopedist için çok önemli. Ameliyat yapmasını engelleyecek bir olay bu. Bu doktor arkadaşlarımızın şevkini kıran yaralayan bir şey. Hem de Kovid döneminde böyle bir şey olması çok üzücü.” ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN KOCA OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞINI SÖYLEDİ 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medyadan paylaştığı bir mesaj ile olayın takipçisi olacağını söyledi.

Koca mesajında “Saldırıya uğrayan meslektaşım Ertan İskender’in ameliyatı başarıyla tamamlandı. Kendisiyle konuştum, durumu iyi. Saldırgan adli işlemler için polis gözetiminde. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Canımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin hak ve emniyeti bize emanet.” sözlerini paylaştı. 

SALDIRGAN TUTUKLANDI
Dr. Ertan İskender’i bıçaklayan Bayram Nargüner tutuklanarak adliyeye sevk edildi. Nargüner, çıkarıldığı mahkemede “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ertan iskender doktor bıçak saldırı