Donald Trump, Başkanlık seçimleri için adaylığını resmen ilan etti

TAKİP ET

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını resmen ilan etti.

ABD eski Başkanı Donald Trump,  Florida'daki konutunda kritik bir açıklama yaptı. Trump, 2024 başkanlık yarışı için Cumhuriyetçi partiden tekrar adaylığını açıkladı.

Trump, "2024'te Amerika'yı daha iyi bir hale getirmek için adayım. Bu kampanya benim değil; hepimizin kampanyası olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Biden yönetimini eleştiren Trump, “İki yıl önce biz harika bir ulustuk ve yakında yine harika bir ulus olacağız. Uyuşturucu satıcıları için idam cezası konusunda bastıracağım” dedi.

SEÇİM SÜRECİ TRUMP İÇİN ZORLU OLACAK

Trump her ne kadar erken davranıp adaylığını açıklasa da 2024 seçimleri için Cumhuriyetçiler adına aday olması için önünde uzun bir yol var. Trump’ın adaylığını erken açıklamasının sebeplerinden biri olası rakiplerine gözdağı vererek onların adaylıklarını açıklamasını engellemek.

Trump’ın karşısına çıkması muhtemel en güçlü rakipler Florida Valisi Ron DeSantis ile eski başkan yardımcısı Mike Pence olarak görülüyor. DeSantis, geçen hafta yapılan ara seçimlerde kolayca zaferini ilan ederken Pence de kısa bir süre önce piyasaya çıkan kitabının tanıtımında Trump’la arasının iyi olmadığını duyurmuştu.

Ara seçimlerde Kongre’de umduğunu bulamayan Trump, Temsilciler Meclisi’nde ufak bir farkla kazanmaya yakın görülüyor.

Öte yandan eğer 2024 yılında yapılacak seçimi kazanırsa Trump, 1897’de görev süresi dolan Grover Clevand’dan sonra arka arkaya iki dönem görev yapmayan ikinci başkan olacak. 76 yaşındaki Trump’ın karşısına Demokratlar’dan 79 yaşındaki Biden’ın aday olması da olası senaryolardan biri.

Trump ABD aday Başkan adayı