Domenec Torrent kimdir? Galatasaray'a 60 yaşında tecrübesiz teknik direktör geliyor

TAKİP ET

Galatasaray'da Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından Başkan Burak Elmas'ın takımın başına Domenec Torrent'i getirmek istediği belirtildi. 60 yaşındaki tecrübesiz çalıştırıcının kariyeri taraftarlar tarafından merak konusu oldu. İşte Domenec Torrent hakkında tüm detaylar...

Fatih Terim'le yollarını ayıran Galatasaray'da yeni teknik direktör için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Başkan Burak Elmas'ın 60 yaşındaki Domenec Torrent ile anlaştığı ifade edildi. Torrent'in uçak biletinin alındığı ve yarın İstanbul'da olacağı iddia edildi. Torrent'in Tecrübesiz bir isim olması taraftarın tepkisini çekti. Peki, Domenec Torrent kimdir? Domenec Toorent hangi takımları çalıştırdı? İşte detaylar...

PEP'İN YARDIMCISIYDI, 14 AYDIR BOŞTA
Tam adı Domenec Torrent Font olan İspanyol teknik adam, 14 Temmuz 1962 yılında dünyaya geldi. Katalan ekipleri Unio Esportiva Olot ve Guixols'ta kısa süre futbol oynayan Torrent, 27 yaşında kramponlarını astı ve antrenörlüğe adım attı.

Çeşitli eğitimleri almasının ardından Palafrugell'de 6, Palamos ve Girona'da 1 yıl teknik direktörlük yapan Torrent, 2007 yılında Barcelona'da Pep Guardiola ile birlikte çalışmaya başladı.

Temmuz 2008'de Guardiola, A takımın başına geçerken Torrent de ekibin içerisinde yer aldı. Barcelona'daki 4 sezonunda 3 lig, 3 İspanya Süper Kupası, 2 UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası, 2 Avrupa Süper Kupası, 2 FIFA Dünya Kulüpler Kupası ve 2 Kral Kupası ile toplam 13 kupa kazanan Josep Guardiola, kulüp tarihinin en büyük başarılara ve rekorlara sahip olduğu bir döneme imza attı.

Barça'nın Avrupa'yı salladığı dönemde Guardiola'nın yardımcısı olan Torrent, İspanyol teknik adamın 1 sezon takım çalıştırmamasına rağmen ayrılmadı. Guardiola, Temmuz 2013'te Bayern'in başına geçerken yardımcısı Torrent de Almanya'nın yolunu tuttu.

Guardiola ile birlikte 3 başarılı yıl geçiren Torrent'in bir sonraki durak Manchester City oldu. 2016/2018 yılları arasında City'de Guardiola'nın yardımcılığını yakan Domenec Torrent, İngiliz ekibinden ayrılma kararı aldı.

AMERİKA'DA 1.68 PUAN ORTALAMASI YAKALADI
Haziran 2018'de New York City'nin başına geçen ve burada 60 maça çıkan Torrent, 29 galibiyet, 14 beraberlik, 17 mağlubiyet aldı, 1.68 puan ortalaması yakaladı. Kasım 2019'da Amerika defterini kapatan İspanyol futbol adamı, Temmuz 2020'de Güney Amerika'ya yelken açtı ve Brezilya'nın köklü ekiplerinden Flamengo'nun başına geçti.

FLAMENGO'DA 3 AY KALABİLDİ
Torrent yönetimindeki Flamengo, 26 maçta 15 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Torrent, Flamengo'nun evinde Sao Paulo'ya 4-1, deplasmanda Atletico Mineiro'ya 4-0 kaybetmesi sonrası görevden alındı.

4 ay geçirdiği Flamengo'da 1.92 puan ortalaması yakalayan Torrent, Kasım 2020'den bu yana herhangi bir takımda görev yapmıyor. Domenec Torrent, teknik direktör olarak çıktığı maçlarda 1,76 puan ortalaması yakaladı. UEFA Pro Lisans sahibi olan Torrent'in tercih ettiği oyun sistemi 4-2-3-1.

GUARDIOLA İLE 521 MAÇA ÇIKTI
Torrent, Guardiola ile birlikte 521 maça çıktı. Guardiola'sız toplam 86 maç yöneten Torrent, 44 galibiyet, 29 kez de mağlubiyet aldı.

TERİM'E "YARDIMCIN OLACAK" DENDİ
Ayrıca Torrent'in son dönemde Fatih Terim'e yardımcı olarak getirilmeye çalışıldığı ancak Terim'in kabul etmediği belirtildi. Terim'in yönetimin Torrent'i getirme ısrarı üzerine "O zaman yola devam etmeyelim" dediği ifade edildi.

torrent domenec torrent pep fatih terim yardımcı futbol teknik direktör istifa